Gros van uitgestelde congressen door corona kent nieuwe voorlopige datum

13 augustus 2020
Brussel

Jouw contactpersoon

Ook de meeting- en congressector in Vlaanderen is zwaar getroffen door de coronacrisis. Nagenoeg alle internationale associatiecongressen die de afgelopen maanden normaal zouden plaatsvinden gingen niet door. Maar uitstel is in dit geval geen afstel. Bijna 90% van die congressen zal nog nog steeds in Vlaanderen doorgaan, weliswaar op een later tijdstip. Voor 85% van de uitgestelde congressen is de nieuwe (voorlopige) datum zelfs al gekend. Intussen blijven we Vlaanderen internationaal in de kijker zetten als een kwaliteitsvolle meeting- en congresbestemming.

Al sinds maart 2020 is het organiseren van grote evenementen niet langer mogelijk. Het spreekt voor zich dat ook de Vlaamse meeting- en congressector de gevolgen hiervan draagt. Zo kon het overgrote merendeel van de internationale associatiecongressen die de voorbije maanden ingepland stonden, niet doorgaan. Maar uitstel is geen afstel: zowat 90% van de geannuleerde congressen gaan gewoon door op een latere datum. Voor 85% van die uitgestelde congressen is die nieuwe voorlopige datum zelfs al gekend. 17% ervan zal virtueel doorgaan.

Ook blijven we Vlaanderen internationaal promoten als belangrijke en kwaliteitsvolle meeting- en congreslocatie. Dit doen we door onder andere via het LinkedIn-kanaal van VisitFlanders Convention Bureau te blijven communiceren naar internationale associaties, hun deelnemers en potentiële andere geïnteresseerden. Het doel hiervan is om, nu alles tijdelijk stilligt, toch te blijven spreken over onze troeven en zo onze bestemming top of mind te houden. Heel concreet communiceren we over de inhoud van congressen die normaal zouden plaatsvinden. We leggen hierbij de focus op onze expertise in verschillende kernindustrieën (kunst, cultuur en erfgoed, zorg en samenwonen, circulaire economie, wielrennen, energie, natuurlijk Vlaanderen, voeding, gastronomie en bier, levenslang leren, mobiliteit, slim leven en industrie 4.0). Ook willen we via deze weg een positieve boodschap uitsturen, namelijk dat we ernaar uitkijken om de deelnemers en associaties binnenkort te verwelkomen in Vlaanderen, en hen - alvast virtueel - laten kennismaken met onze experten in dat vakgebied.