HORAL, Toerisme Vlaams-Brabant en Toerisme-Vlaanderen organiseren eerste virtuele Toer de Geuze

9 april 2021
Brussel

Jouw contactpersoon

Goed nieuws voor bierliefhebbers wereldwijd: de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) organiseert in samenwerking met Toerisme Vlaams-Brabant en Toerisme Vlaanderen de eerste virtuele editie van de Toer de Geuze ‘Toer de Geuze at Home’. Eerder dit jaar kondigde HORAL aan dat een fysieke editie van het tweejaarlijkse bierevenement in 2021 geen optie was, maar via dit virtuele alternatief zetten we het vakmanschap van de lambiekbrouwers en geuzestekers van het Pajottenland en de Zennevallei alsnog in de schijnwerpers. Op 1 en 2 mei kunnen bierliefhebbers van over de hele wereld de ‘Toer de Geuze at Home Live Sessions’ meevolgen vanuit hun eigen woonkamer.

Ook in tijden waarin grote bijeenkomsten en internationale reizen niet mogelijk zijn, blijven we de vele troeven van Vlaanderen wereldwijd uitspelen. Deze virtuele editie van de Toer de Geuze is daar het perfecte voorbeeld van. Via de ‘Toer de Geuze at Home’ zorgen HORAL en haar leden (Boon, De Oude Cam, De Troch, Hanssens Artisanaal, Lambiek Fabriek, Lindemans, Mort Subite, Oud Beersel, Tilquin en Timmermans), Toerisme Vlaams-Brabant en Toerisme Vlaanderen er samen voor dat het vakmanschap en de topproducten van onze lambiekbrouwers en geuzestekers ook dit jaar de (internationale) aandacht krijgen die ze verdienen.

In de maand april kunnen de geïnteresseerden al kennismaken met de deelnemende brouwerijen en stekerijen via de website van Toer de Geuze. Op 1 en 2 mei gaan vervolgens de ‘Toer de Geuze at Home Live Sessions’ door. Het tweedaagse evenement bestaat uit een interactief programma dat iedereen kan volgen via de website van Toer de Geuze. Sinds 2009 wordt ter gelegenheid van de Toer de Geuze ook telkens een Oude Geuze gestoken: de HORAL-megablend. De voorstelling van de Megablend 2021 is dan ook één van de hoogtepunten uit het programma. Verder zal het thema ‘biergastronomie’ uitgebreid aan bod komen en zullen de deelnemende brouwerijen vragen beantwoorden van bierliefhebbers wereldwijd. Om een optimale beleving mogelijk te maken, werd er ook een ‘Toer de Geuze at Home Box’ gecreëerd met daarin verschillende geuzebieren. Met het oog op het aantrekken van een zo groot mogelijk internationaal publiek zal de livestream volledig in het Engels verlopen.

De eerste editie van de Toer de Geuze werd georganiseerd in 1997. Doorheen de jaren is het evenement uitgegroeid tot het grootste bierevenement van Vlaams-Brabant. Om de twee jaar reizen bierliefhebbers vanuit alle hoeken van de wereld af naar Vlaanderen om kennis te maken met de eeuwenoude traditie van spontane gistingsbieren. Het is een tweejaarlijks hoogtepunt dat de vele binnen- en buitenlandse biertoeristen, de brouwers en fiere inwoners van het Pajottenland en de Zennevallei met elkaar verenigt. Het organiseren van een alternatief dat zo dicht mogelijk aanleunt tegen de daadwerkelijke beleving was dan ook een logische beslissing.

Toer de Geuze