Iedereen Verdient Vakantie blaast 20 kaarsjes uit

1 oktober 2021
Brussel

Jouw contactpersoon

Het netwerk Iedereen verdient vakantie van Toerisme Vlaanderen blaast dit jaar 20 kaarsjes uit – en dat laten we niet onopgemerkt voorbijgaan! Op vrijdag 1 en zaterdag 2 oktober vieren we samen met toeristische aanbieders, sociale organisaties en vakantiegangers groot feest op het Domein van Hofstade in Zemst. Op het programma staan onder meer verschillende (interactieve) workshops, een heus dansfeest en een grote picknick.

Al sinds 2001 zet het netwerk Iedereen Verdient Vakantie van Toerisme Vlaanderen zich in om financiële en andere vakantiedrempels weg te werken. Want ondanks het feit dat vakantie een basisrecht is voor iedereen, maken zo’n 950 000 Vlamingen deel uit van een gezin dat zich om financiële redenen geen vakantie buitenshuis kan veroorloven. Dankzij de oprichting van Iedereen Verdient Vakantie (vroeger het Steunpunt Vakantieparticipatie) en de intussen 3000 geëngageerde betrokken toeristische aanbieders en sociale organisaties kunnen jaarlijks zo’n 150 000 Vlamingen in armoede genieten van een deugddoende daguitstap of meerdaagse vakantie.

“We zijn met Toerisme Vlaanderen bijzonder trots dat dit netwerk al 20 kaarsjes mag uitblazen. Het is trouwens een uniek systeem, want de financiële inspanning komt volledig van de toeristische aanbieders die aangesloten zijn bij het netwerk, en daar staat geen enkele vorm van subsidiëring tegenover. De aanbieders geven kortingen die meestal schommelen rond de 40 procent, en het netwerk zorgt er bovendien ook voor dat de kortingen terechtkomen bij de mensen die het écht nodig hebben.” 
Peter De Wilde, CEO van Toerisme Vlaanderen 

Om het 20-jarig bestaan van het netwerk te vieren, wordt er vandaag en morgen volop gefeest in het Domein van Hofstade in Zemst. De aanwezige toeristische aanbieders, sociale organisaties en vakantiegangers kunnen er genieten van gevarieerde workshops, muziek en dans, lekker eten en van het gezellig samenzijn.

Iedereen Verdient Vakantie bestaat 20 jaar