Internationale persaandacht voor Ensorhuis

4 september 2020
Oostende

Jouw contactpersoon

Het vernieuwde Ensorhuis in Oostende opende midden juli 2020 zijn deuren. Deze opening kreeg niet enkel nationale maar ook internationale persaandacht. Het nieuws werd zowel in Duitse als Italiaanse media opgepikt.

Ook in deze coronatijden blijven we Vlaanderen en haar troeven internationaal onder de aandacht brengen, met succes zo blijkt. De heropening van het Ensorhuis in Oostende kreeg niet alleen nationale, maar ook internationale persaandacht. Het nieuws was zowel in Duitse als Italiaanse media te lezen.

Zo verscheen er een uitgebreid artikel over het Ensorhuis op de site van de Italiaanse zender Sky. Lezers worden niet enkel warm gemaakt voor een bezoek aan het Ensorhuis, het artikel plaatst ook het Mu.Zee en de stad Oostende in de kijker. De Duitse media GA (General Anzeiger), Welt en NWZ online hebben het dan weer uitgebreid over Ensor en zijn werk zelf. Na het lezen van deze artikels kunnen ware kunstliefhebbers bijna niet anders dan een bezoekje aan Vlaanderen plannen om het Ensorhuis zelf te ontdekken.

Het Ensorhuis opende na een grondige renovatie op 14 juli 2020 opnieuw de deuren. Bezoekers krijgen een unieke inkijk in het huis waar Ensor het grootste deel van zijn leven woonde en werkte. In het interactieve bezoekerscentrum komen zijn werken bijna letterlijk tot leven. Bovendien is alles familievriendelijk en toegankelijk ingericht.

Ensorhuis in internationale pers