Internationale touroperators op bezoek in Westhoek

7 september 2018
Westhoek

Jouw contactpersoon

Peace Village, Westtoer en Toerisme Vlaanderen haalden 29 augustus 2018 ruim 50 educatieve touroperators uit het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Australië naar Vlaanderen voor een inspirerende workshop. Met deze actie maken we samen aan deze buitenlandse reisprofessionals duidelijk dat de Westhoek, ook na de eeuwherdenking van WO I veel te bieden heeft voor schoolreizen.

De workshop over het aanbod van de Westhoek na 2018 vond plaats in Peace Village in Mesen, een logies dat zich sterk richt op scholen en jongerengroepen. Het overgrote deel van de 52 aanwezige educatieve touroperators waren afkomstig van het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast hadden de buitenlandse vertegenwoordigers van Toerisme Vlaanderen ook een aantal Ierse en Australische touroperators uitgenodigd.

De touroperators en de aanwezige Vlaamse hotels, musea en diensten voor toeristen hadden tijdens de workshop één-op-één contact om te onderhandelen en zaken te doen. De Vlaamse aanbieders speelden daarbij in op de wijzigingen van de Britse leerplannen door aan te tonen dat hun bestemming nog steeds relevant is voor schoolreizen.

Met deze workshop willen Peace Village, Westtoer en Toerisme Vlaanderen de interesse van het schoolpubliek blijven stimuleren, ook na de eeuwherdenking van WO I. Het permanente aanbod dat herinnert aan de oorlog blijft ook na 2018 erg boeiend. Bovendien heeft de Westhoek nog andere interessante zaken te bieden zoals het nieuwe stadsmuseum in de Lakenhallen van Ieper.

Het was dit jaar de tweede keer dat Peace Village, Westtoer en Toerisme Vlaanderen een groep touroperators uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland in de Westhoek ontvingen. De vorige workshop schonk specifiek aandacht aan de laatste maanden van de herdenking van WO I, met de landschapskunstinstallatie ‘Coming World Remember Me’ als belangrijkste kapstok.