Jeugdverblijven, vakantieorganisaties en zorgverblijven kunnen steunmaatregelen aanvragen

13 juli 2020
Brussel

Jouw contactpersoon

Begin juni 2020 kondigden we al aan dat we samen met de Vlaams minister van toerisme een ruim bedrag vrijmaken om de sociaal-toeristische sector te ondersteunen tijdens deze coronacrisis. Het gaat onder meer over 12.1 miljoen voor jeugdverblijven, 3.8 miljoen voor zorgverblijven en 2.5 miljoen voor vakantieorganisaties. Intussen contacteerden we via e-mail alle vakantieorganisaties en zorg- en jeugdverblijven die in aanmerking komen om financiële steun aan te vragen. Jeugdverblijven kunnen hun aanvraag sinds 14 juli indienen en dit nog tot 31 juli 2020. Vakantieorganisaties en zorgverblijven kunnen een steunaanvraag indienen vanaf de week van 20 juli tot uiterlijk 7 augustus. Zij ontvangen hiervoor in de tweede helft van juli een e-mail met de officiële oproep.

12.1 miljoen voor jeugdverblijven, 3.8 miljoen voor zorgverblijven en 2.5 miljoen voor vakantieorganisaties. Dat zijn de bedragen die we samen met de Vlaamse regering vrijmaken om vakantieorganisaties binnen het jeugdnetwerk Iedereen verdient vakantie en zorg- en jeugdverblijven financieel te ondersteunen tijdens deze coronaperiode. Het doel van de steunmaatregelen is sociaal-toeristische organisaties helpen om een deel van het omzetverlies tussen 14 maart en 31 augustus 2020 te recupereren.

Alle jeugdverblijven die in aanmerking komen, kregen op 1 juli al een digitaal seintje van Toerisme Vlaanderen met meer info over de aanvraagprocedure. De effectieve oproep tot het indienen van de aanvraag ontvingen zij op 14 juli per mail. Ze hebben nog tot 31 juli 2020 de tijd om de aanvraag in te dienen.

De zorgverblijven en vakantieorganisaties die in aanmerking komen voor de steunmaatregelen, ontvingen op 14 juli een eerste mailtje met meer info over de aanvraagprocedure om financiële steun te ontvangen.. In de week van 20 juli krijgen zij de officiële oproep in hun mailbox. Zorgverblijven en vakantieorganisaties kunnen hun aanvraag indienen tot 7 augustus 2020 .