Kunststeden Antwerpen en Gent krijgen internationale persaandacht

18 september 2020
Brussel

Jouw contactpersoon

Onze kunststeden trekken jaarlijks vele buitenlandse bezoekers. Omwille van COVID-19 is dat dit jaar wat anders, maar toch blijven deze bestemmingen populair bij de Europeanen. Het Zwitserse tijdschrift ‘Marmite’ en het Franse tijdschrift ‘Arts in the City’ geven hun lezers tips voor een weekendje Antwerpen en Gent. Beide publicaties zetten zowel de culinaire als culturele troeven van onze bestemming internationaal in de verf.

Onze kunststeden trekken omwille van corona dit jaar minder buitenlandse bezoekers. Toch blijven ze populair bij Europeanen. Zo verschenen er onlangs twee uitgebreide artikels over de steden Antwerpen en Gent in de internationale pers.

Het Zwitserse tijdschrift ‘Marmite’ lijst in een artikel van zes pagina’s allerlei hotspots in Antwerpen op. De focus ligt daarbij vooral op gastronomie en design. Bovendien verwijst de auteur van het artikel ook naar enkele gastronomische restaurants in de rest van Vlaanderen. De boodschap is duidelijk: liefhebbers van de gastronomische keuken moeten in Vlaanderen zijn.

Het Franse tijdschrift ‘Arts in the city ’ toont op negen pagina’s hoe een ideaal weekendje Gent er uitziet. Een brede waaier aan troeven wordt uitgespeeld: van erfgoed zoals de Sint-Pietersabdij en het Gravensteen tot kunst van Van Eyck in de Sint-Baafskathedraal en moderne kunst in het SMAK en het Designmuseum.

Het internationaal publiek krijgt zo een mooi zicht op de toeristische troeven van Vlaanderen.

Gent