Lancering 'Van Steen tot Steen langs de Schelde' in Kasteel van Laarne

26 juni 2020
Laarne

Jouw contactpersoon

Grote bedrijvigheid in Het Kasteel van Laarne, want daar introduceerden ze op 25 juni 2020 het project ‘Van Steen tot Steen langs de Schelde’. Het doel is om vier unieke toegangspoorten te ontwikkelen voor Rivierpark Scheldevallei en zo de hele streek in de kijker te zetten. Om dit te realiseren, ontwikkelde het Kasteel van Laarne de movieguide HEKSEN, die bezoekers vanaf 28 juni op ludieke wijze doorheen het gebouw gidst. Ook de kastelen van Bornem, Wissekerke en het historisch erfgoed in Dendermonde nemen deel aan het toeristisch hefboomproject dat volledig wordt uitgerold in 2022, met financiële steun van Toerisme Vlaanderen.

Met een tablet in de vorm van een antiek boek gaan bezoekers vanaf 28 juniop verkenning in het kasteel van Laarne. Tijdens deze interactieve tocht met de movieguide HEKSEN ontdekken ze de geheimen van de prachtige waterburcht, terwijl ze ondergedompeld worden in het verhaal van heksenvervolging in de jaren 1600. Naast deze movieguide voor jongeren en volwassenen vanaf 12 jaar, werkte het kasteel ook twee interactieve tours voor kinderen uit.

Dit vernieuwd aanbod van het Kasteel van Laarne is de eerste activiteit die kadert in het toeristisch hefboomproject ‘Van Steen tot Steen langs de Schelde’, dat volledig gelanceerd wordt in 2022. De Scheldevallei heeft een bijzonder groot toeristisch groeipotentieel en daar wordt nu op ingespeeld. Het doel is om toeristen uit zowel Vlaanderen als het buitenland kennis te laten maken met de Scheldevallei en al haar troeven. De focus ligt hierbij zowel op erfgoed als natuur. Via de imposantekasteelsites van Laarne, Bornem en Wissekerke genieten bezoekers van al het moois dat de streek te bieden heeft. Ook die laatste twee onthullen binnenkort hun aangepaste aanbod.

Als toeristisch hefboomproject kan ‘Van Steen tot Steen langs de Schelde’ rekenen op financiële ondersteuning van Toerisme Vlaanderen, met een totaalwaarde van iets meer dan 4,3 miljoen euro subsidies. Het project werd ingediend door het Regionaal Landschap Schelde-Durme in samenwerking met Rivierpark Scheldevallei. De Koninklijke Vereniging der Historische Woonsteden en Tuinen van België ijvert voor de instandhouding en het openstellen van het rijke historische woonerfgoed in België en werkt als eigenaar van het kasteel van Laarne trots mee aan dit project. Ook de gemeenten Laarne, Kruibeke en Bornem, Graaf de Marnix de Sainte-Aldegonde, de stad Dendermonde, het Agentschap voor Natuur en Bos, Toerisme Oost-Vlaanderen, de Provincie Antwerpen, Waterwegen, Zeekanaal NV, de Nationale Loterij en Calipage Ost Office gaven dit project mee vorm.

Kasteel van Laarne