Limburg haalt internationaal Winter Cycling Congres 2021 binnen

26 februari 2020
Hasselt

Jouw contactpersoon

Het Winter Cycling Congres komt in 2021 naar Limburg, de fietsprovincie bij uitstek. Op aangeven van Toerisme Vlaanderen slaagde Toerisme Limburg erin om dit belangrijke fietscongres van de Winter Cycling Foundation binnen te halen. De focus van het congres ligt op winterfietsen voor iedereen.

Sinds 2013 organiseert de Winter Cycling Federation (WCF) jaarlijks het Winter Cycling Congress (WCC), een internationaal fietscongres dat focust op winterfietsen voor iedereen. In 2021 is Hasselt gaststad voor dit congres. Met ‘winterfietsen voor iedereen’ wil de organisatie dat ‘fietsen het hele jaar door, voor mensen van alle leeftijden en vaardigheden’ het nieuwe normaal wordt. De WCF verzamelt met het congres honderden fietsspecialisten en belanghebbenden van over de hele wereld om ervaringen over functioneel en recreatief winterfietsen te delen.

Het congres biedt de ideale gelegenheid om het imago van Vlaanderen als fietsbestemming wereldwijd te versterken. Door de organisatie van dit congres neemt Limburg haar plaats als fietsbestemming die kennis ontwikkelt en deelt in. Met een toonaangevend fietsroutenetwerk, dat zowel door toeristen als functionele fietsers wordt gebruikt en een grote fietskennis- en expertise is Hasselt de ideale gaststad. Dankzij het congres krijgt de de vrijetijdseconomie en het zakentoerisme een stevige impuls.

Het congres vindt plaats op 10, 11 en 12 februari 2021 in de Oude Gevangenis van Hasselt en mikt op 350 deelnemers.
‘Een comfortabele fietservaring, 365 dagen per jaar’ is het centrale thema. De bijeenkomst wordt afgesloten op 13 februari 2021 met diverse plaatsbezoeken en fietsuitstappen doorheen Limburg. Zo leren internationale doelgroepen Limburg beter kennen en komen ze misschien later terug met familie en vrienden.
Voor de organisatie van het congres slaat Toerisme Limburg de handen in elkaar met Flanders’ Bike Valley, IMOB-UHasselt en Toerisme Vlaanderen.

Fietsen in Limburg