Ludieke campagnevideo in co-creatie voor Antwerpen diamantstad

14 januari 2020
Antwerpen

Jouw contactpersoon

Samen met Visit Antwerp lanceerden we op 26 november 2019 een promotionele campagne. Het doel? Op een originele manier Antwerpen als diamantstad in de kijker zetten bij de culturele meerwaardezoekers onder onze noorderburen. Onze ludieke aanpak wierp duidelijk haar vruchten af. Stad Amsterdam was gecharmeerd en beantwoordde onze campagne met een eigen filmpje.

Om Antwerpen op de Nederlandse markt te positioneren als hoofdstad van de diamant, creëerden we in samenwerking met Visit Antwerpen een ludiek filmpje. In de video dagen we de bewoners van de Amsterdamse Diamantstraat uit tot een heuse stratenruil. We pakken het aan met een grote knipoog: “Als grootste diamantcentrum ter wereld, lijkt het logisch ‘de Diamantstraat’ als iets van Antwerpen te beschouwen, toch?”

PR videocampagne met focus op Nederland

Via een PR videocampagne mikken we in eerste instantie op de culturele meerwaardezoekers bij onze noorderburen. Daarnaast rollen we het filmpje ook internationaal uit. Zo maakten we een versie waarbij we refereren naar ‘diamantstraten’ in andere steden en landen. De videocampagne werd eind november 2019 gelanceerd.

Het concrete karakter van de video laat toe op een lokaal en tegelijkertijd ook breder publiek te mikken met ons verhaal. Via sociale media en pers verspreidden we de content naar onze doelgroep.

De videocampagne krijgt een vervolg

Het filmpje kon op enthousiaste bijval rekenen door de stad Amsterdam. Ze maakten op hun beurt een filmpje met hun reactie op onze uitdaging. En daarop ontvingen we het straatnaambordje van de Amsterdamse Diamantstraat. Intussen huldigden we de Tweede Diamantstraat in Antwerpen feestelijk in.

Samen met Visit Antwerp zorgen we zo voor de verdere positionering van Antwerpen als diamantstad.