‘Mode 2.021 Antwerpen – Mode/Bewust’ feestelijk afgetrapt op Brussels Airport

6 september 2021
Brussel

Jouw contactpersoon

Internationale reizigers die op zaterdag 4 september naar Nice vertrokken via gate A53 op Brussels Airport hadden geluk. In primeur konden zij er kennismaken met het heropeningsprogramma van het Modemuseum ‘Mode 2.021 Antwerpen – Mode/Bewust’, een live gospelspektakel meepikken én een goodiebag in ontvangst nemen met daarin onder meer een duoticket voor het festival en een unieke modegadget. Het feestelijke gate-event werd georganiseerd door Stad Antwerpen, MoMu – ModeMuseum Antwerpen, Brussels Airlines, Brussels Airport en Toerisme Vlaanderen met als doel om de internationale reizigers warm te maken voor een bezoek aan het openingsfestival en aan Antwerpen, dé modestad bij uitstek. Het was bovendien het eerste feestelijke gate-event op Brussels Airport sinds het begin van de coronacrisis, wat het hele gebeuren natuurlijk extra bijzonder maakte.

Na drieënhalf jaar renovatie- en uitbreidingswerken opende het MoMu – ModeMuseum Antwerpen op 4 september 2021opnieuw de deuren. In samenwerking met Stad Antwerpen en Toerisme Vlaanderen organiseert het museum het ambitieuze heropeningsprogramma ‘Mode 2.021 Antwerpen – Mode/Bewust’ met tal van fascinerende tentoonstellingen, openluchtprojecten, stadswandelingen en activiteiten. Om dit unieke programma onder de aandacht te brengen werden internationale reizigers zaterdagochtend feestelijk verrast aan gate A53 op Brussels Airport.

Op de tonen van het gospelkoor Didier Likeng & The Gospel Wings konden de vertrekkende reizigers als eersten kennismaken met de vernieuwde gate die een modejasje aangemeten kreeg. Een extra verrassing was de unieke modegadget die elke passagier bij het opstappen ontving: een slaapmaskertje met een print uit twee unieke stukken die behoren tot de vaste collectie van het MoMu. Daarbovenop werden ze verwend met een gratis duoticket voor een bezoek aan het museum en een doosje Antwerpse handjes van de Antwerpse chocolatier Erik Goossens.