Nederlandse persprijs bekroont inspirerende verhalen over Vlaanderen

5 maart 2020
Nederland

Jouw contactpersoon

Op 20 februari 2020 reikten we de jaarlijkse 'Persprijs Toerisme Vlaanderen & Brussel' uit in Amsterdam. Het doel van dit evenement? Nederlandse journalisten bekronen voor hun meest inspirerende reportages over Vlaanderen, gerealiseerd in samenwerking met Toerisme Vlaanderen.

Als populaire bestemming bij onze Noorderburen, komt Vlaanderen geregeld aan bod in de Nederlandse media. Jaarlijks bekroont Toerisme Vlaanderen en Brussel de meest inspirerende reportages van Nederlandse journalisten. Op 20 februari maakten we de winnaars bekend in het Vlaams cultuurhuis ‘de Brakke Grond’ in Amsterdam.

Toeristische Persprijs

class="MsoNormal"

Dankzij haar inspirerend artikel ‘Spaghettistijl in Brussel’ mag Inge Mink zich winnaar van de Toeristische Persprijs 2019 noemen. In haar bijdrage voert ze de lezer mee langs de mooiste wijken van Brussel met de fraaiste art-nouveau monumenten. Dit winnende verhaal werd in september 2019 gepubliceerd in Kampeer & Caravan Kampioen (KCK), het campingmagazine van ANWB.

Culturele Persprijs en Blogprijs

class="MsoNormal"

De Culturele Persprijs kenden we toe aan Lucas Verbeke voor zijn reportage 'Kunst van het genieten' in AutoWeek. De auteur/fotograaf richtte zich op de drie grote Vlaamse Meesters en leverde een resultaat vol historische feiten, middeleeuwse recepten en lambiekbier. In de categorie 'blog' werd Katja Staring winnaar met 'Fietsen door Vlaams-Italiaanse landschappen van Bruegel' op DailyGreenspiration.nl. Haar heldere verhaallijn stimuleert lezers om de regio te voet of op de fiets te verkennen.

Bekroning voor Nederlandse pers

class="MsoNormal"

De Persprijs is een blijk van waardering voor de meest inspirerende reportages van Nederlandse journalisten die in samenwerking met Toerisme Vlaanderen & Brussel, en uiteraard in alle journalistieke vrijheid, tot stand komen. Aan de Persprijzen en de nominaties is naast een officiële oorkonde ook een ‘Logeren in Vlaanderen’-bon verbonden.

Winnaar persprijs Inge Mink