Nieuwe kunstbeleving ‘Meet the Masters’ wekt kunstwerken van Van Eyck, Bruegel en Rubens tot leven

27 augustus 2020
Brussel

Jouw contactpersoon

Jan Van Eyck, Pieter Bruegel en Peter Paul Rubens. Dat zijn de drie Vlaamse Meesters die centraal staan in de nieuwe kunstbeleving ‘Meet the Masters’ in het Brusselse Dynastiepaleis. Dankzij 360°-projecties, video-mapping en hoorspelen komen hun schilderijen tot leven, en gaan ze zelfs bij mekaar op bezoek in het Rubenskasteel. Toerisme Vlaanderen wil met ‘Meet the Masters’ de belangrijkste Vlaamse Meesters op een laagdrempelige manier tot bij het grote publiek brengen. De expo opent op 27 augustus 2020.

Na het succes van de expo ‘Beyond Bruegel’ (65 000 bezoekers) besloot Toerisme Vlaanderen om opnieuw een innovatieve kunstbeleving uit te laten werken in het Brusselse Dynastiepaleis. In de expo ‘Meet the Masters’ maken de bezoekers kennis met Jan Van Eyck, Pieter Bruegel, Peter Paul Rubens en hun werken. Aan de hand van 360°-projecties, video-mapping (projecties op muren, voorwerpen, gebouwen…) en hoorspelen komen de kunstwerken en bijhorende verhalen tot leven. Vier acteurs lenen hun stem aan de drie kunstenaars en aan Arthur, de gids die de bezoekers via een audioguide op sleeptouw neemt naar de ateliers van de Vlaamse Meesters.

Toerisme Vlaanderen wil met ‘Meet the Masters’ de belangrijkste Vlaamse Meesters op een laagdrempelige manier tot bij het grote publiek brengen, in het bijzonder tot bij families. Maar ook scholieren en hopelijk op termijn ook opnieuw internationale cultuurliefhebbers zijn het doelpubliek. Uniek is dat je de drie Vlaamse Meesters hier samen aantreft, ook al leefden ze allemaal in een andere eeuw. ‘Meet the Masters’ vormt het perfecte startpunt voor de verdere verkenning van de Vlaamse Meesters door heel Vlaanderen en Brussel. Want het Vlaamse Meesters-project van Toerisme Vlaanderen en zijn partners is intussen al zeker tot midden 2021 verlengd.

Toerisme Vlaanderen werkt voor deze expo opnieuw samen met CREATE.eu, een Gents multimediabedrijf dat gebruik maakt van de nieuwste technologieën om verbluffende digitale kunstprojecten op poten te zetten. Congé vzw en Duvel Moortgat verzorgen onder de naam ‘Plein Publiek BXL’ het horecagedeelte, met een serre in het gebouw én een zomerterras waar je terecht kan voor een drankje of een heerlijke brunch, lunch of diner.

De expo opent op 27 augustus de deuren. Kinderen vanaf 7 jaar betalen 7 euro op weekdagen en 8 euro tijdens het weekend. Voor volwassenen is dat 10 en 11 euro.

Bekijk hier de reportage van VRT over 'Meet the Masters'

Meet the Masters