Nog 100 dagen tot 100e verjaardag van WK Wielrennen

11 juni 2021
Brussel

Jouw contactpersoon

Het is nog 100 dagen aftellen tot het WK Wielrennen. Op 18 september 2021 starten de 2021 UCI Road World Championships. De vier WK-gaststeden Knokke-Heist, Brugge, Antwerpen en Leuven zijn alvast met een heuse countdown gestart. Toerisme Vlaanderen ondersteunt via EventFlanders de organisatie van het WK, samen met de deelnemende steden, de provincie Vlaams-Brabant, Sport Vlaanderen en de departementen Buitenlandse Zaken en Cultuur, Jeugd & Media.

De zomer van 2021 wordt nog een tikkeltje specialer: we tellen 100 dagen af naar de 100e verjaardag van het WK Wielrennen! Op 18 september zullen de 2021 UCI Road World Championships van start gaan. Gaststeden Knokke-Heist, Brugge, Antwerpen en Leuven begonnen gisteren alvast met aftellen. Toerisme Vlaanderen ondersteunt via EventFlanders mee het hele gebeuren, in samenwerking met de deelnemende steden, de provincie Vlaams-Brabant, Sport Vlaanderen, het departement Buitenlandse Zaken en het departement Cultuur, Jeugd en Media.

De 100e verjaardag van het WK is dan ook niet zomaar een kampioenschap: het zal de eerste keer zijn sinds corona dat publiek opnieuw toegelaten is! En dat is een heuglijke gebeurtenis voor zowel wielrenners als (internationale) toeschouwers. Het is bovendien de uitgelezen kans om Vlaanderen nog meer op de kaart te zetten als wielerland en als perfecte fietsvakantiebestemming. Ook onze brede toeristische sector komt opnieuw op de voorgrond na een lange, moeilijke periode.

De countdown startte donderdag 10 juni met een grote aftelklok in elke deelnemende stad. Op die manier zal iedereen mee kunnen aftellen tot de start van het WK Wielrennen en zich alvast voorbereiden op het wielerspektakel.

Antwerpen is de startplaats van de meeste ritten in lijn en koos voor een opvallend reuzenscherm op het reuzenrad aan het Steenplein. Aankomststad Leuven gaat dan weer voor een interactieve en duurzame aftelklok in het midden van de Grote Markt: bewoners en bezoekers houden de klok letterlijk draaiende door te fietsen en zo van energie te voorzien. In Brugge wordt een mobiel aftelscherm ingezet op verschillende plekken in de stad en in Knokke-Heist kan iedereen het grote aftelscherm bewonderen op de hoek van de Lippenslaan en de Dumortierlaan.

Er zullen de komende weken nog allerlei acties en evenementen plaatsvinden in aanloop naar de WK-week in september, voor elke wielerfan, van bewoner en (recreatief) fietser tot (internationale) bezoeker. Ook zal de organisatie zich focussen op duurzaamheid, innovatie en fietsbeleid.