Onze CEO Peter De Wilde doorkruist Vlaamse regio's

29 juli 2020
Brussel

Jouw contactpersoon

Zo’n vier maanden na het uitbreken van de coronacrisis blijven het ook nu voor heel wat toeristische ondernemers moeilijke en onzekere tijden. Om de sector een hart onder de riem te steken en tegelijk de vinger aan de pols te houden, ging onze CEO Peter De Wilde in juli een kijkje nemen bij enkele uitbaters in de verschillende Vlaamse toeristische regio’s. “En eigenlijk was de rode draad van al die bezoeken heel duidelijk: onze ondernemers zijn stuk voor stuk gepassioneerde toerismeprofessionals die zich niet laten ontmoedigen door deze bijzonder moeilijke omstandigheden,” zegt Peter De Wilde.

In de maand juli doorkruiste onze CEO Peter De Wilde de Vlaamse toeristische regio’s om er zicht te krijgen op het aanbod en intussen zijn oor te luisteren te leggen bij de toeristische sector. De sector kreeg het de voorbije maanden zwaar te verduren en door de opnieuw verstrengde maatregelen blijven het ook vandaag nog onzekere tijden voor de uitbaters. Toch viel op hoe de toeristische ondernemers gemotiveerd blijven en zich ten volle inzetten om er het beste van te maken.

“Als we ons succesvol door deze crisis slaan, is dat absoluut dankzij de moed en gedrevenheid van onze ondernemers.” Peter De Wilde (CEO) 

Onder andere de Vlaamse Ardennen, het Hageland, het Maasland, de Leiestreek, de Kust, de Westhoek, het Scheldeland, het Meetjesland en het Brugse Ommeland kregen al een bezoek van onze CEO. In elk van deze regio’s raakte hij geïnspireerd door zowel het unieke aanbod als de ondernemende daadkracht van de Vlaamse toerismeprofessionals. Ook gaf ieder bezoek hem zelf goesting om de regio en haar toeristische aanbod in de toekomst nog meer te ontdekken.

“Ik heb met eigen ogen kunnen vaststellen dat onze toeristische ondernemers er alles aan doen om iedereen een deugddoende vakantie te laten beleven, ook in deze niet zo evidente omstandigheden,” zegt Peter De Wilde. “Ik durf met de hand op het hart te zeggen dat Vlaanderen een veilige toeristische bestemming is, tenminste als iedereen zich altijd en overal strikt aan de maatregelen houdt. Onze Vlaamse regio’s, maar ook onze kunststeden en onze kust hebben zoveel moois te bieden en het doet dan ook deugd om te zien hoe haar toeristische ondernemers er alles aan doen om ze ten volle te laten floreren. We kijken er alvast naar uit om er de komende jaren voor te zorgen dat onze bestemming nog meer kan bloeien voor onze ondernemers, onze bezoekers en onze bewoners. Allemaal samen gaan we het Reizen naar Morgen-verhaal in de toekomst verder uitrollen.”