‘Oscars van de gastronomie’ in Antwerpen op 5 oktober 2021

29 april 2021
Antwerpen
Op 5 oktober 2021 vindt in Antwerpen de fysieke prijsuitreiking plaats van “The World’s 50 Best Restaurants 2021 Awards”. De uitreiking van de zogenaamde “Oscars van de gastronomie” werd vorig jaar uitgesteld als gevolg van de coronapandemie. Het evenement zal een opsteker zijn voor het herstel van de restaurantsector en zal ook bijdragen tot het internationale culinaire imago van Vlaanderen. Om dat imago nog verder te versterken, organiseert Toerisme Vlaanderen samen met EventFlanders en de stad Antwerpen een reeks ondersteunende evenementen die onze Bourgondische bestemming in de kijker zullen zetten bij de food community en de internationale pers.

De prestigieuze wereldwijde gastronomische awards “The World’s 50 Best Restaurants Awards” worden in 2021 toegekend in Antwerpen. Op 5 oktober zal de prijsuitreiking in een hybride (fysiek en digitaal) vorm plaatsvinden, net zoals de overige activiteiten zoals het leiderschapsforum #50BestTalks, masterclasses met chefs en de prijzenceremonie. Een reeks evenementen die Toerisme Vlaanderen in samenwerking met de Stad Antwerpen en EventFlanders zal organiseren. De gastronomische bijeenkomst en alle evenementen errond zijn namelijk van cruciaal belang om het herstel van de restaurantsector te ondersteunen.

Nieuw-samengestelde nominatielijst

De lijst van genomineerden wordt opgesteld door The World’s 50 Best Restaurants Academy, een groep van meer dan 1.000 internationaal gerenommeerde personen in de sector zoals chefs, recensenten, restauranthouders en culinaire experts, volledig gelijk verdeeld over mannen en vrouwen. De lijst voor 2021 zal rekening houden met de aanhoudende reis- en restaurantbeperkingen ten gevolge van de coronacrisis. Zo zullen ook de ervaringen en stemmen van vóór de pandemie in rekening worden gebracht, en samengevoegd worden met de meer recentere ervaringen en updates.

William Drew, director of content van The World’s 50 Best Restaurants, gelooft dat het herstel van de horeca mogelijk is door te inspireren om weer op zoek te gaan naar unieke gastronomische ervaringen en ziet dat helemaal goed komen in Vlaanderen:

 
“Het verheugt ons enorm dit belangrijke gastronomische evenement begin oktober in Vlaanderen te kunnen organiseren, en we blijven optimistisch dat het verdere vaccinatieverloop zoveel mogelijk mensen in staat zal stellen om ons veilig te vergezellen in Antwerpen. Het programma van het evenement zal de wereldwijde gastronomische gemeenschap de kans bieden om elkaar weer persoonlijk te ontmoeten, ervaringen te delen, veerkracht en uitmuntendheid te vieren en uiteindelijk de restaurantsector te stimuleren op het moOlivierment dat deze onze steun het hardst nodig heeft.” 

William Drew, Director of Content van The World’s 50 Best Restaurants