Reizen naar Morgen-boek voorgesteld in Sint-Godelieveabdij in Brugge

25 september 2020
Brugge

Jouw contactpersoon

Op donderdag 24 september 2020 stelde Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir samen met Toerisme Vlaanderen het boek ‘Reizen naar Morgen’ voor in de Sint-Godelieveabdij in Brugge. Het boek, dat er kwam in samenwerking met Davidsfonds vzw en wordt uitgegeven door Toerisme Vlaanderen, schetst de theorie van de transformerende kracht van toerisme. Het beantwoordt daarnaast kritische vragen met betrekking tot deze transformatie en omschrijft heel concreet hoe bezoekers, bewoners en ondernemers daarmee in de praktijk aan de slag kunnen gaan.

Samen met vele toeristische en niet-toeristische partners zijn we bij Toerisme Vlaanderen al geruime tijd ‘op reis naar morgen’. Een reis waarin we op zoek zijn naar een nieuwe vorm van toerisme, toerisme die (nog) méér te bieden heeft voor Vlaanderen, zowel voor onze lokale ondernemers, onze bezoekers, onze inwoners en onze bestemming. Die visie zetten we uitgebreid uiteen in ons gloednieuwe Reizen naar Morgen boek, dat we samen met Minister van Toerisme Zuhal Demir voorstelden op donderdag 24 september 2020 in de Sint-Godelieveabdij in Brugge. Het boek kwam er in samenwerking met Davidsfonds vzw en wordt uitgegeven door Toerisme Vlaanderen.

In het boek geven we een overkoepelend beeld van het Reizen naar Morgen-verhaal en beantwoorden we kritische vragen met betrekking tot deze transformatie van het toerisme. Ook omschrijven we heel concreet hoe je als toeristische partner zelf aan de slag kunt gaan en toerisme in de toekomst anders kan aanpakken.

Reizen naar Morgen gaat veel verder dan duurzaam toerisme. Het gaat over terugkeren naar de basis, de ziel van de plek, de ontmoeting tussen bewoner en bezoeker en het creatieve. Het is een positief verhaal met een gemeenschappelijk doel dat handvaten biedt voor zowel ecologische als economische en sociale verbeteringen. En of je nu een ondernemer, bezoeker, inwoner of beleidsmaker bent, iedereen kan bijdragen tot dit intussen internationaal gelauwerd Reizen naar Morgen verhaal.

De coronacrisis zet de transformatie naar een nieuwe vorm van toerisme bovendien nog een versnelling bij. De toeristische sector wordt vandaag meer dan ooit gedwongen om zich heruit te vinden en in te zetten op vernieuwing. Reizen naar Morgen was nog nooit zo relevant.

Wegens de huidige COVID-19-maatregelen was de boekvoorstelling geen vrij toegankelijk evenement. Wel kon iedereen de voorstelling live volgen via Facebook of YouTube. De livestreaming blijft online beschikbaar.

Bestel het boek via www.davidsfonds.vlaanderen/reizennaarmorgen
of
bekijk de livestreaming van de boekvoorstelling.