Reizen naar Morgen in de New York Times

11 september 2020
Brussel

Jouw contactpersoon

Volgens de Amerikaanse krant New York Times zal reizen er na corona volledig anders uitzien. Menselijker en lokaler. Het nieuwsmedium ziet in het ‘Reizen naar Morgen’-verhaal dan ook een voorbeeld voor andere landen en regio’s.

De Amerikaanse krant New York Times publiceerde eind augustus een uitgebreid artikel over reizen na corona. De ambities voor het toerisme van morgen zijn hoog en reiken zelfs voorbij duurzaam toerisme. Het antwoord ligt in het regeneratief reizen, waarbij de bezoeker de bestemming bij zijn vertrek beter achterlaat, dan hij het bij zijn aankomst aantrof. Precies wat wij willen bereiken met Reizen naar Morgen. De krant ziet in onze aanpak en onze missie een voorbeeld voor andere landen.

“VISITFLANDERS used local input to rethink its mission, repositioning its stance from growing travel for the sake of the economy to creating an ‘economy of meaning."

Reizen naar Morgen vertrekt van duurzaam toerisme, maar zet nog een stap extra. Er wordt niet alleen gekeken naar het ecologische, maar ook naar het sociale en lokale luik. Waar er vroeger vooral gekeken werd naar de bezoeker, kijkt Reizen naar Morgen ook naar de meerwaarde voor de bewoner, de ondernemer en de plek zelf. Het is een verhaal met een gemeenschappelijk doel, waar iedereen beter van wordt.

Lees en leer meer over Reizen naar Morgen via www.reizennaarmorgen.be