Sint-Godelieveabdij Brugge opent deuren voor het grote publiek

13 augustus 2021
Brugge

Jouw contactpersoon

Donderdag 12 augustus 2021, heeft de Sint-Godelieveabdij in Brugge voor het eerst in bijna 400 jaar haar deuren geopend voor het grote publiek. In het kader van het pilootproject ‘De Tuin van Heden’ krijgen bezoekers een maand lang de kans om te verkennen wat tot nu toe verborgen bleef en kennis te maken met wie er leefde op deze uitzonderlijke (erfgoed)plek. Daarnaast kan iedereen die dat wenst ook zelf ideeën achterlaten voor de toeristische bestemming van deze unieke erfgoedparel. Het herbestemmingsproject is een initiatief van Toerisme Vlaanderen in co-creatie met de stad Brugge, Parcum, Faro, Kapittel, Yot, Agentschap Onroerend Erfgoed, Sacred Books en Brugge Foundation.

De Sint-Godelieveabdij in Brugge toeristisch ontsluiten en herbestemmen, dat is het doel van het pilootproject ‘De Tuin van Heden’ dat op donderdag 12 augustus officieel van start ging. In aanwezigheid van de burgemeester van Brugge, Dirk De fauw en onze CEO Peter De Wilde opende de abdij gisterennamiddag haar deuren voor het brede publiek. Een maand lang, tot 12 september 2021, kan iedereen er op ontdekking gaan en meer te weten komen over de geschiedenis van de plek en de haar bewoners door de eeuwen heen. Daarnaast wordt er aan de hand van een co-creatief proces waarbij verschillende partners, bezoekers, lokale ondernemers en Bruggelingen betrokken worden, invulling gegeven aan de toekomst van deze unieke erfgoedplek.

Peter De Wilde, CEO van Toerisme Vlaanderen: 

“Het is cruciaal dat de bezoekers eerst de rijke historische context van deze religieuze erfgoedparel aan den lijve ondervinden en zo inzicht krijgen in de ziel van deze prachtige plek. Als ze eenmaal weten wie op deze plek leefde, welke verhalen eraan verbonden zijn en hoe de omgeving eruit zag, kunnen ze met kennis van zaken suggesties geven over de mogelijke toekomstige invulling van de site.” 

De Sint-Godelieveabdij in Brugge bezoeken kan tot en met 12 september 2021, telkens van woensdag tot zondag van 13 tot 18 uur. Inschrijven vooraf is niet nodig.