Startschot ‘toeristisch onthaal 2025’ gegeven

12 oktober 2020
Mechelen

Jouw contactpersoon

Op donderdag 8 oktober organiseerde Toerisme Vlaanderen de inspiratiedag ‘Toeristisch Onthaal 2025 – hoe inspelen op de digitale transformatie?’. Het is het startschot voor een nieuwe lijn in het programma ‘Kwaliteit in onthaal’. Het doel: onthaalcentra in Vlaanderen helpen om in de toekomst relevant te blijven door in te spelen op de digitale transformatie.

Op donderdag 8 oktober bogen 45 vertegenwoordigers van stedelijke en provinciale diensten zich samen met Toerisme Vlaanderen over de vraag ‘Hoe spelen we met internationaal onthaal in op digitale transformatie en blijven we ook in de toekomst relevant?’. Ze deden dat tijdens de inspiratiedag ‘Toeristisch Onthaal 2025’, die het startschot is van een nieuwe lijn in het programma ‘Kwaliteit in onthaal’.

De dag begon met de presentatie van de onderzoeksresultaten en enkele concrete cases en getuigenissen. Zo gingen we dieper in op de relevante trends voor de sector en keken we naar voorbeelden uit eigen land (Antwerpen, Brussel, Ieper, Leuven, Limburg, Mechelen en de app YouFlanders) en het buitenland (Uppsala in Zweden en Rotterdam in Nederland). Daarna was het tijd voor de praktische kant en werden tools zoals de Matrix van Mogelijke Acties en het Stappenplan aangereikt om zelf actie te ondernemen.

Kon je er niet bij zijn? Bekijk alle presentaties en cases.