Stay At Home Museum brengt Vlaamse Meesters naar huiskamer

2 april 2020
Gent

Jouw contactpersoon

Door de coronamaatregelen moest de toptentoonstelling ‘Van Eyck, een optische revolutie’ vroegtijdig de deuren sluiten. Maar in samenwerking met het Gentse Museum voor Schone Kunsten (MSK) brengt Toerisme Vlaanderen vanaf 8 april 2020 de Vlaamse Meesters naar de huiskamer.

Het Museum voor Schone Kunsten (MSK) in Gent moest enkele weken geleden net als alle andere musea de deuren sluiten door de coronamaatregelen. Om de duizenden kunstliefhebbers van over de hele wereld niet in de kou te laten staan, slaan het MSK en Toerisme Vlaanderen de handen in mekaar. ‘Stay At Home Museum’ brengt de unieke tentoonstelling rond Van Eyck virtueel naar de huiskamer van de mensen.

Met dit project brengen Toerisme Vlaanderen en zijn museumpartners kunstliefhebbers van over de hele wereld in contact met de grootmeester. ‘Van Eyck, een optical revolution’ wordt een digitaal visitekaartje voor Vlaanderen.

Peter De Wilde, CEO Toerisme Vlaanderen: “Ook al kunnen we mensen gezien de huidige situatie niet fysiek samenbrengen om van ons erfgoed te genieten, dat betekent geenszins dat we onze passie voor ons erfgoed niet meer kunnen delen met de wereld. Integendeel, het ’Stay At Home Museum‘ blijft mensen wereldwijd verbinden rond hun passie voor onze Vlaamse Meesters. Kunstliefhebbers over de hele aardbol stappen tegelijkertijd virtueel onze topmusea binnen.” 

De rondleiding gaat in ‘Facebook première’ vanaf woensdag 8 april 2020 om 19 uur en wordt voorzien van de nodige expertise. Van Eyck-expert en co-curator Till-Holger Borchert geeft de kijkers een digitale rondleiding. Aansluitend beantwoordt MSK-expert Frederica Van Dam inhoudelijke vragen over de expositie. Inschrijven kan via de Facebookpagina van Flemish Masters 2018 - 2020. Wie de prèmiere heeft gemist, krijgt achteraf de kans om de virtuele rondleiding volledig te herbeleven via Youtube.

De virtuele rondleiding in het MSK vormt de aftrap van het ‘Stay At Home Museum’, maar daar blijft het niet bij. Zolang de kunstliefhebbers ‘in hun kot moeten blijven’, voorziet Toerisme Vlaanderen met zijn partners rondleidingen in telkens een ander topmuseum. Naast de virtuele Van Eyck-tentoonstelling staan ook tentoonstellingen van Bruegel (woensdag 15 april om 19u), Rubens (woensdag 22 april om 19u) en andere grote namen op het programma.

Met deze actie willen we potentiële bezoekers van over de hele wereld tijdens maar ook na de coronacrisis blijven warm maken voor de Vlaamse Meesters.

Stay At Home Museum brengt Vlaamse Meesters naar huiskamer

Heeft jouw onderneming een link met Vlaamse Meesters of bevat jouw klantenbestand veel kunstliefhebbers? Breng hen op de hoogte van dit initiatief!
Zelf een kunstliefhebber of een Van Eyck-fan?
Meld je aan via de Facebookpagina Flemish Masters.