Succesvol ontmoetingsweekend in kasteel van Poeke

30 november 2021
Aalter

Jouw contactpersoon

Het voorbije weekend stonden de deuren van het kasteel van Poeke open voor publiek. Van vrijdag 26 tot zondag 28 november kwamen zo’n 650 bezoekers en bewoners een kijkje nemen in het prachtige kasteel, het domein verkennen en zich verwarmen aan het foodtruckplein. Zo’n 300 onder hen deelden ook hun visie op het kasteel en het domein.

Als nieuwe eigenaar organiseerde Toerisme Vlaanderen het voorbije weekend ontmoetingsdagen in het kasteel van Poeke. Bezoekers en bewoners konden zich laten betoveren door het interieur van het kasteel, kennismaken met Toerisme Vlaanderen en de Reizen naar Morgen-visie en ook zelf hun bevindingen over het erfgoed achterlaten via een bevraging. Wie het weer trotseerde, kon ook de herfstige pracht van het domein ontdekken via de hondenkennel, het carburekot, de Engelse en Franse tuinen en meer. Overal op het domein waren informatieborden te vinden met interessante weetjes en geschiedenis. Verwarmen en napraten kon op het foodtruckplein. Ook brachten heel wat mensen verhalen, oude foto’s en herinneringen mee.

Met al deze informatie gaat Toerisme Vlaanderen aan de slag. Via een participatief toekomsttraject willen we zorgen voor een heropleving van het kasteel en domein, met aandacht voor de natuur, de ziel van de plek, bewoners, bezoekers en lokale ondernemers.

Kon je er niet bij zijn? Of bezocht je het kasteel, maar vulde je de bevraging niet in? We horen graag je mening!
Vul hier de bevraging in.

Kasteel van Poeke