Tijd om terug te bijten met Flanders Food Festival

7 september 2021
Antwerpen

Jouw contactpersoon

Onder het motto ‘Tijd om terug te bijten!’ organiseert Toerisme Vlaanderen het Flanders Food Festival. Van 1 oktober tot en met 14 november 2021 vieren we onze lokale gastronomie met verschillende horeca-initiatieven in heel Vlaanderen, waaronder ook Open Producenten Dag en de uitreiking van de prestigieuze 'The World's 50 Best Restaurants Awards' in Antwerpen. Culinair Vlaanderen heeft er na een lange COVID-19-crisis duidelijk zin in!

Onder het motto ‘Tijd om terug te bijten!’ organiseert Toerisme Vlaanderen, onder andere in samenwerking met Horeca Vlaanderen, het Flanders Food Festival. Dat loopt van 1 oktober tot en met 14 november over heel Vlaanderen. Door COVID-19 bleef iedereen op zijn honger zitten, letterlijk en figuurlijk. De horeca heeft grote offers gebracht voor het algemeen belang en daarom wil het Flanders Food Festival dit najaar de horeca en culinaire sector een duwtje in de rug geven. Via talrijke initiatieven zetten we onze lokale gastronomie in de kijker, waar horeca-ondernemers zich van hun beste kant laten zien. De startdatum van 1 oktober is geen toeval: dan vinden niet alleen ‘The World’s 50 Best Restaurants Awards’ plaats, maar vervallen ook zowat alle maatregelen. Dat vraagt voor een viering!

 

#degezelligstetafel

Vieren dat doen we samen: met een nationale campagne wordt iedereen opgeroepen om tijdens het Flanders Food Festival heerlijk te genieten van onze lokale en geroemde horeca. Onder de hashtag #degezelligstetafel dagen we iedereen uit om haar of zijn beleving te delen via de sociale en digitale media. De leukste tags en inzendingen maken kans op een etentje voor twee in één van de vele toprestaurants die Vlaanderen rijk is.

Open Producenten Dag

Naast aandacht voor de horeca-ondernemers, is er ook veel aandacht voor onze fantastische lokale topproducten. Samen met o.a. VLAM, Vlaio en Fevia presenteren we daarom de OPEN PRODUCENTEN DAG op zaterdag 23 en zondag 24 oktober 2021. Een 100-tal lokale producenten delen de verhalen achter hun producten, productieprocessen, innovaties en passie met het grote publiek. Flanders Food Festival riep hierbij de Vlaamse producenten, telers, boeren, streekproducenten, makers en kwekers op om hun deuren open te zetten zodat iedereen kan kijken, ervaren, voelen én proeven waarvoor zij leven en waar zij terecht trots op zijn.

Oscars van de gastronomie

De timing van het Flanders Food Festival is geen toeval: van 1 tot en met 5 oktober is Antwerpen gaststad van de prestigieuze ‘World’s 50 Best Restaurants Awards’. We grijpen dit evenement aan als kick-off van het Flanders Food Festival om de hele culinaire sector en zijn voedingsproducenten in Vlaanderen op de kaart te zetten en te vieren.

Wat nog?

  • We verloten onder de deelnemende horeca-ondernemers ook twee geheime en intieme concerten van twee verschillende Vlaamse topartiesten.
  • Het Flanders Food Festival kan rekenen op het enthousiasme van verschillende top-initiatieven zoals Flanders Finest, een delegatie van Jong Keukengeweld en een delegatie van de North Sea Chefs.
  • Ook verschillende stadsfestivals zoals Smaakmeesters, Smaakmeesters Deluxe, Proeft Boutique en het Oostendse Garnaalkrokettenfestival scharen zich graag onder de Flanders Food Festival vlag.