Toerisme Vlaanderen blijft troeven internationaal in de kijker zetten

17 september 2020
Brussel

Jouw contactpersoon

Intercontinentaal reizen is voorlopig uit den boze. Toch blijven we onze bestemming internationaal in de kijker zetten. Sinds maart houden onze buitenlandkantoren steeds meer webinars om Vlaanderen en haar troeven onder de aandacht te brengen.

Intercontinentaal reizen mag dan momenteel niet mogelijk zijn, onze buitenlandkantoren houden de reputatie van Vlaanderen als bestemming hoog. Omwille van de coronacrisis zijn de normale contactmomenten (beurzen, workshops, netwerkevents…) met touroperators en reisagenten niet meer mogelijk. Sinds maart houden ze daarom meer dan ooit webinars om Vlaanderen en haar troeven in de kijker te zetten. Voor sommige buitenlandkantoren was dit nieuw, anderen hadden hier al ervaring mee. Er zijn zelfs webinars die meer dan 5000 kijkers halen.

Via de webinars houden we buitenlandse touroperators en reisagenten op de hoogte van wat Vlaanderen te bieden heeft. Thema’s die aan bod komen zijn de Vlaamse Meesters, de kunststeden, gastronomie, wielrennen, Wereldoorlog I… Maar we organiseerden dit jaar ook specifieke webinars rond het Stay at Home Museum bijvoorbeeld, of de rustigere groene zones in Vlaanderen.

Daarnaast zijn we af en toe ook te gast in andere webinars als expert. Het gaat hier dan bijvoorbeeld om reismagazines die een bepaald thema bespreken of touroperators die een bestemming of regio promoten. Ook samenwerkingen met organisaties in Vlaanderen zijn mogelijk. Zo waren er al webinars samen met Brussels Airport en Hotel Amigo Brussels.

Webinars