Toerisme Vlaanderen daagt wielerfanaat uit met Flandrien Challenge

21 november 2020
Brussel

Jouw contactpersoon

Toerisme Oost-Vlaanderen, Westtoer en Toerisme Vlaanderen lanceren vanaf 16 november de Flandrien Challenge, een sportieve uitdaging waarbij fietsers proberen om een echte Flandrien te worden. Dat kunnen ze doen door in 72 uur tijd de 59 Strava-segmenten over Vlaamse hellingen en kasseien af te leggen. “Fietsen zit ingebakken in het DNA van Vlaanderen. Daarom investeer ik via Toerisme Vlaanderen ruim 100 000 euro in dit sportief project dat Vlaanderen nog meer op de wereldkaart wil zetten als ideale fietsbestemming,” zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir. De Flandrien Challenge is het laatste onderdeel van het hefboomproject ‘Homeland of Cycling’, waarin Toerisme Vlaanderen in totaal zo’n 400 000 euro investeerde.

Vanaf 16 november pakt Toerisme Vlaanderen uit met een rit die niet zal misstaan op de bucket list van om het even welke wielerfanaat uit binnen-of buitenland. Fietsers kunnen zichzelf uitdagen om een echte Flandrien te worden in ‘The Unbelievable Ride’. De bedoeling is om in 72 uur tijd de 59 Strava-segmenten over Vlaamse hellingen en kasseien te trotseren. De segmenten omvatten legendarische hellingen zoals de Oude Kwaremont, de Koppenberg en de Paterberg.

Zuhal Demir, Vlaams minister van Toerisme: “We geloven dat de Flandrien Challenge het potentieel heeft om wielertoeristen uit de hele wereld aan te trekken en ook een positieve bijdrage zal leveren aan het imago van Vlaanderen als een bucket list fietsbestemming,” 

De Flandrien Challenge is een wieleruitdaging waarbij de grenzen tussen de digitale en de reële wereld vervagen. De digitale Strava-segmenten zijn ook visueel aangebracht op het wegdek van tal van bergbeklimmingen en kasseiwegen in Vlaanderen. Het zorgt voor een unieke beleving van de populairste digitale applicatie voor fietsers.

Deelnemers aan de Flandrien Challenge kunnen zelf hun route bepalen of kiezen voor één van de drie voorgestelde routes. Elk van die drie routes laat toe om alle segmenten succesvol af te leggen en tegelijkertijd het indrukwekkende landschap te ontdekken. Er staat geen einddatum op ‘The Unbelievable Ride’, want het is een uitdaging die elke wielrenner minstens één keer in zijn leven zal willen aangaan: vandaag, morgen, over zes maanden, in de komende jaren of op het hoogtepunt van het voorjaarsklassiekersseizoen.

Alle fietsers die slagen, zullen deel uitmaken van de legende. Na afloop graveren ze hun naam in een kei die terecht komt op de ‘Wall of Fame’ in het Centrum Ronde Van Vlaanderen in Oudenaarde: een unieke plek voor wielerliefhebbers en de ultieme beleving voor iedere Ronde van Vlaanderen-fan.