Toerisme Vlaanderen investeert 1,6 miljoen euro in 74 erkende Vlaamse jeugdverblijven

13 september 2021
Brussel
Volwassenen in jeugdherberg

Jouw contactpersoon

Toerisme Vlaanderen investeert ruim 1,6 miljoen euro in 74 erkende jeugdverblijven in Vlaanderen. Met die gerichte investeringen kunnen de uitbaters van jeugdverblijven inzetten op onder meer kindvriendelijkheid, en hun verblijf ook moderner en brandveiliger maken.

Vakantie is een basisrecht van iedereen, maar jeugdbewegingen of andere grote groepen zien zich bij het plannen van hun vakantie nog al te vaak geconfronteerd met drempels, financiële en andere. Nochtans moeten ook zij op een veilige manier van een deugddoende vakantie kunnen genieten. Net daarom is het bijzonder belangrijk om te blijven investeren in onze jeugdverblijven. Toerisme Vlaanderen investeert daarom 1.628.783 euro in aanpassingswerken aan 74 erkende jeugdverblijven. Concreet gaat het om moderniserings- en brandveiligheidswerken, maar ook kindvriendelijke investeringen kunnen rekenen op een financiële stimulans.

De cijfers van de voorbij zomermaanden zagen er dan wel positief uit, toch blijft het voor logiesuitbaters ook nu nog een grote uitdaging om de eindjes aan mekaar te knopen.Toerisme Vlaanderen is dan ook blij hen een meer dan verdiend duwtje in de rug te kunnen geven.