Toerisme Vlaanderen nam deel aan virtuele B2B-beurs met Oostenrijkse reissector

24 november 2020
Oostenrijk

Jouw contactpersoon

De coronacrisis bemoeilijkt nu al enkele maanden de contacten met verschillende buitenlandse partners en belanghebbenden. Maar moeilijke tijden vragen om creatieve oplossingen. Zo nam Toerisme Vlaanderen op 5 november 2020 vanuit ons kantoor in Oostenrijk deel aan het virtueel B2B-evenement van Aviareps. Via dit event kon Toerisme Vlaanderen na een lange tijd opnieuw – virtueel – in contact komen met de lokale reissector. Met veel plezier promootten Liesbet en Alex, onze virtuele standhouders, de toeristische bestemming Vlaanderen bij de lokale reissector.

Vanuit Oostenrijk nam Toerisme Vlaanderen op 5 november 2020 deel aan het virtuele B2B-evenement van Aviareps. Dit evenement, gericht op de lokale reissector, maakte het voor Toerisme Vlaanderen mogelijk om Vlaanderen na lange tijd opnieuw volop te promoten als ideale, toekomstige reisbestemming. De bezoekers van onze virtuele stand werden bijgestaan door onze virtuele standhouders Liesbet en Alex.

In totaal stonden er zo’n 16 standen op de virtuele beurs. Bezoekers konden zich bij iedere stand informeren door te chatten met de standhouders. Liesbet en Alex vertelden onder meer over de huidige situatie in Vlaanderen en onze inspanningen om bezoekers zo veilig mogelijk te verwelkomen. Maar ook meer luchtige onderwerpen zoals het aanprijzen van onze bieren en chocolade kwamen aan bod.

Bezoekers konden bij iedere stand ook brochures, foto’s en video’s raadplegen en ‘mee naar huis nemen’. Ook was er de mogelijkheid om vooraf opgenomen presentaties mee te volgen in een virtueel auditorium.

In totaal werden er tijdens de beurs maar liefst 899 naamkaartjes uitgewisseld en 1800 chatgesprekken gehouden door 110 bezoekers. Het bewijs dat er die dag heel wat nieuwe contacten werden gelegd.

Als kers op de taart konden bezoekers die minimum tien standen bezochten, een cadeau winnen dat door iedere standhouder werd aangeboden. De winnaar van ons cadeau kon alvast genieten van een heerlijk doosje pralines.