Toerisme Vlaanderen trapt kunststedencampagne 2022 af

Brussel
Gent Graslei

Jouw contactpersoon

Samen met de Vlaamse kunststeden lanceert Toerisme Vlaanderen een nieuwe golf van de meerjarige promotiecampagne om de Vlaamse kunststeden internationaal in de kijker te zetten. De campagne zet de unieke troeven van Antwerpen, Brugge, Gent, Leuven en Mechelen centraal en mikt daardoor op kwaliteit en meerwaarde.

Met de meerjarige campagne voor de kunststeden wil Toerisme Vlaanderen de internationale bekendheid vergroten, na de moeilijke periode tijdens de coronapandemie. In 2022 zetten we verder in op een continue visibiliteit dankzij een complementaire mix van sociale media, multimarket partnerschappen en lokale samenwerkingen, zowel on- als offline. Ook de buitenlandkantoren in Spanje, Frankrijk, Italië, Nederland, Verenigd Koninkrijk en Duitsland dragen bij aan de campagne.

 1. In de april-editie van het internationale Monocle Magazine verscheen er een advertorial van 2 pagina's waarin de hotspots van elke kunststad in de kijker worden gezet. In mei volgt er opnieuw een mediadeal (zowel in print als online) met Condé Nast Traveler.
   
 2. We spreken specifiek een jongere doelgroep (18-34 jaar) aan met maandelijkse nieuwe aantrekkelijke en inspirerende content op Pinterest, Facebook, Instagram en via display advertising. Daarin lichten we per kunststad elke maand interessante plekken uit, zoals de meest ‘instagrammable’ plekken uit de 5 kunststeden.
   
 3. Met de social mediacampagne ’10.000 stappen, 10.000 ervaringen’ zetten we verschillende stadswandelingen in de kijker aan de hand van korte video's op Facebook, Instagram, YouTube en via display advertising. De boodschap is tweeledig:
  1. Onze Vlaamse kunststeden zijn zo compact dat je ze gewoon al wandelend kan verkennen, zonder nood aan openbaar vervoer.
  2. Er valt zoveel te beleven en te bekijken in onze kunststeden dat je op amper 10.000 stappen letterlijk van de ene verbazing in de andere valt. En zo heb je meteen je stappen behaald die dag.

   Een tweede campagne zal plaatsvinden in oktober.
    

 4. Via partnerships met Sojern, Weekenddesk, Logitravel, en SNC zorgen we voor een uitgebalanceerde puzzel waarvan de stukjes zowel in tijd als ruimte mooi gespreid zijn.
   
 5. We werken ook samen met het platform van Travel Tomorrow, dat zich specifiek op expats richt. Aan de hand van een mediamix van video, social posts, nieuwsbrieven en artikels zullen we het hele jaar lang expats én hun achterban aanspreken om een bezoekje naar onze kunststeden te plannen.