Triënnale Brugge vanaf nu ook virtueel te bezoeken

24 juni 2021
Brugge

Jouw contactpersoon

Het kunstenevenement Triënnale brengt om de 3 jaar hedendaagse kunst en architectuur naar de historische kern van onze kunststad Brugge. Zowel regionale als internationale kunstenaars krijgen de kans om nieuwe tijdelijke installaties voor te stellen in het Brugse landschap. Het evenement startte dit jaar op 8 mei en loopt nog tot 24 oktober 2021. Nu toeristisch reizen opnieuw al meer mogelijk is, kijkt de stad Brugge er naar uit om ook internationale toeristen kennis te laten maken met dit unieke kunstenparcours. Nieuw is dat kunstliefhebbers het parcours voortaan ook virtueel kunnen beleven aan de hand van 360° beelden en video. Het virtueel platform is een realisatie van het bedrijf Poppr op initiatief van Visit Bruges en met steun van Toerisme Vlaanderen.

Net zoals op vele andere plekken in Vlaanderen was het ook in Brugge heel erg rustig de voorbije maanden. Nu het toerisme opnieuw op gang komt, speelt de stad haar sterke troeven dan ook meer dan ooit uit. Niet om de grote massa aan te trekken, maar wel om de vele unieke belevingen die de stad te bieden heeft onder de aandacht te brengen. Zo wil ze kunstliefhebbers uit zowel Vlaanderen als het buitenland kennis laten maken met het kunstenparcours Triënnale dat kunst aanbiedt doorheen de historische kern van de stad. Om iedereen de kans te geven deze beleving bij te wonen, ontwikkelde Visit Bruges in samenwerking met het virtual reality bedrijf Poppr en met steun van Toerisme Vlaanderen een virtueel platform. Via deze weg kan iedereen die dat wil de Triënnale virtueel bijwonen aan de hand van 360° beelden en video. En daarna naar Brugge komen, van zodra de reisbeperkingen dat mogelijk maken natuurlijk.

"De symbiose erfgoed en hedendaagse kunst gedijt zeer goed in Brugge. We zijn met Toerisme Vlaanderen blij mee de schouders te kunnen zetten onder dit initiatief want de Triënnale is echt een bron van inspiratie voor wie kan en mag reizen."
Peter de Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen)

“Authenticiteit in de bezoekersbeleving neemt aan belang toe. Bestemmingen die nu inzetten op meerwaardecreatie maken straks het verschil."

Dieter Dewulf (Toerismemanager-directeur Visit Bruges)

Bekijk hieronder alvast de promotievideo: