Uitreiking World's 50 Best Restaurants Awards in Antwerpen

7 oktober 2021
Antwerpen

Jouw contactpersoon

Groot culinair feest in Antwerpen dinsdag 5 oktober, want daar vond in aanwezigheid van onder meer genomineerde topchefs, kritische eetliefhebbers en heel wat (internationale) pers de uitreiking van de World's 50 Best Restaurants Awards plaats. Het Deense restaurant Noma kwam als nummer één uit de bus en mag zich dus met trots het beste restaurant ter wereld noemen. Hof van Cleve - het restaurant van driesterrenchef Peter Goossens in Kruisem – haalt een knappe 36e plaats en klimt zo 7 plaatsen omhoog ten opzichte van de vorige editie. Het was de allereerste keer dat de Oscars van de gastronomie in Vlaanderen werden uitgereikt. Een unieke kans om onze bestemming wereldwijd in de kijker te zetten als culinaire hotspot.

Antwerpen kon zich eergisteren met trots de culinaire hoofdstad van de wereld noemen. Tal van internationale topchefs en gastronomiekenners verzamelden in de Scheldestad voor de uitreiking van de World's50 Best Restaurant Awards. Het event vormt een absolute opsteker voor het herstel van de restaurantsector en draagt ongetwijfeld bij tot de internationale verankering van onze culinaire reputatie. De organisatie van de uitreiking was een samenwerking met EventFlanders, een samenwerkingsverband van Toerisme Vlaanderen ondersteund door het departement Cultuur, Jeugd en Media, Sport Vlaanderen en het Departement Buitenlandse Zaken.

Tijdens de awardshow worden enkel de 50 beste restaurants in de kijker gezet, maar de organisatie maakt jaarlijks ook de top 51-100 bekend. Ook België heeft twee plaatsen in die lijst bemachtigd, met The Jane in Antwerpen(plaats 66) en Willem Hiele in Koksijde (plaats 77). Samen met Hof van Cleve dat op plaats 36 staat, is Vlaanderen dus zeer goed vertegenwoordigd. Dat deze chefs opduiken in internationale culinaire lijsten betekent veel voor onze bestemming, want culinair genieten is meer dan ooit een volwaardige vrijetijdsbesteding geworden.

Op 1 oktober ging ook het Flanders Food Festival van start. Nog tot en met 14 november 2021 vieren we onze lokale gastronomie met verschillende horeca-initiatieven in heel Vlaanderen.

** Update **
Onze CEO Peter De Wilde sprak bij ATV Antwerpse Televisie in de ochtendshow over het belang van dit evenement voor het toerisme en de ambitie om te blijven werken op de internationale reputatie van Vlaanderen als culinaire bestemming. Bekijk hier het fragment vanaf minuut 14.