Uniek kunstproject zoekt figuranten voor nieuwe James Ensor

6 september 2020
Oostende

Jouw contactpersoon

Toerisme Oostende vzw en Toerisme Vlaanderen zijn op zoek naar figuranten voor een uniek kunstproject rond het werk De Baden van Oostende van James Ensor.

Onlangs opende het Ensorhuis in Oostende de deuren. Dit unieke belevingscentrum is gewijd aan de beroemdste kunstenaar van de kuststad. Toerisme Oostende vzw en Toerisme Vlaanderen zetten deze opening in de verf met een uniek initiatief, opgebouwd rond een bijzonder werk van Ensor: de Baden van Oostende.

Dit meesterwerk, boordevol absurditeit en maatschappijkritiek, wordt binnenkort overgedaan door de veelbekroonde kunstfotograaf Athos Burez. De opname van de kunstfoto gebeurt op het strand van Oostende, met Oostendenaren en kustbezoekers als figuranten. Zij spelen dan de personages die Ensor een plaats gaf op het werk.

De oproep naar figuranten is al even humoristisch als het schilderij zelf. Wie wil een prot laten? Wie wil drijven op z’n dikke pens? Wie heeft er 2 geile hondjes? Al wie zich geroepen voelt om deel uit te maken van dit nieuwe kunstwerk kan zich tot en met 9 september 2020 kandidaat stellen via myensor.com.

Het originele kunstwerk 'de Baden van Oostende' van James Ensor is nog tot 11 oktober te bezichtigen in Het James Ensorhuis in Oostende. De kunstfoto van Athos Burez zal vanaf midden oktober naast de originele ets tentoongesteld worden in het Ensorhuis.

Lees meer over de recente opening van het Ensorhuis en hoe we Ensor via TikTok internationaal onder de aandacht brachten.