UNWTO World Forum on Gastronomy Tourism in Brugge uitgesteld naar 2021

16 april 2020
Brugge

Jouw contactpersoon

Het World Forum on Gastronomy Tourism dat begin juni 2020 in Brugge zou plaatsvinden, wordt uitgesteld naar juni 2021. Dat beslisten de Vlaamse overheid, organisatiepartners UNWTO en het Baskisch Culinair Centrum, Toerisme Vlaanderen en de stad Brugge na gezamenlijk overleg.

Zo’n 500 beleidsmakers, chef-koks, ondernemers en academici zouden begin juni afzakken naar Brugge om deel te nemen aan de zesde editie van het UNWTO World Forum on Gastronomy Tourism, hét culinair topcongres van de Wereldtoerisme Organisatie. Omwille van de huidige situatie rond COVID-19 beslisten de organisatoren om het forum een jaar uit te stellen. Ook hier staan de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van de internationale en lokale deelnemers, sprekers en partners voorop.

Het ondersteunen van de toeristische en gastronomische sector is nu de prioriteit, zodat we hier sterker uitkomen en in 2021 de Vlaamse gastronomie terug in de kijker kunnen zetten. De organisatoren van het Forum kijken er dan ook naar uit om alle partners in 2021 in Brugge te verwelkomen. Het congres biedt namelijk een unieke gelegenheid om ervaringen uit te wisselen over het trotseren van deze uitdagende tijden en gastronomie en toerisme in het centrum van de herstelplannen te plaatsen.

Het forum komt in 2021 naar Vlaanderen op initiatief van Event Flanders, een samenwerkingsverband van Toerisme Vlaanderen, het departement Cultuur, Jeugd en Media en het Departement Buitenlandse Zaken, in samenwerking met de stad Brugge.

UNWTO