Vanaf 1 mei op ontdekking in eigen streek met nieuwe reeks Vlaanderen Vakantieland

21 april 2021
Brussel

Jouw contactpersoon

Op zaterdag 1 mei 2021 is het zover: dan is Vlaanderen Vakantieland opnieuw op de buis. De nieuwe reeks van dit iconische reisprogramma zal verspreid over de lente en het najaar 15 weken lopen en zal boordevol “staycation”-inspiratie zitten. Iets wat zeker van pas komt nu reizen in eigen land steeds populairder wordt. Reporters van dienst zijn Laura Govaerts, Maureen Vanherberghen en Soe Nsuki. Toerisme Vlaanderen zorgt voor de logistieke, financiële en inhoudelijke ondersteuning van het programma. Vlaanderen Vakantieland wordt de perfecte etalage van al het moois dat toeristisch Vlaanderen te bieden heeft.

Vanaf zaterdag 1 mei 2021 zullen Eén-kijkers opnieuw kunnen genieten van talloze “trip tips” naar mooie en interessante plekken in Vlaanderen. De hernieuwde versie van Vlaanderen Vakantieland zal in de lente acht zaterdagen te zien zijn en keert daarna ook in het najaar terug. Elke aflevering zal draaien rond een bepaald thema. Reporters Laura Govaerts (radiopresentatrice MNM) en Maureen Vanherberghen (Helden van Ketnet en Ketnetband) trekken er afwisselend op uit met een bekende Vlaming. Zo neemt Maureen Siska Schoeters mee naar Gent voor een bezoek aan het Lam Gods, ontdekt Laura samen met Danira Boukhriss het prachtige kerkhof Schoonselhof in Antwerpen en gaat ze met Stan Van Samang naar een oude graanfabriek in Herentals die nu als imposante tentoontstellingsruimte dient.

Soe Nsuki (comédienne) sluit telkens de aflevering af met haar vlog SOE-gesties waarin ze extra locaties in de kijker zet, zoals de doorkijkkerk in Borgloon, het kleinste boekenwinkeltje in Vlaanderen, een skeelerroute tussen Hasselt en Genk en meer. Vlaanderen Vakantieland wil vooral tips geven om nét iets verder van huis op stap te gaan. Want Vlaanderen heeft namelijk heel wat verrassends te bieden. Daar zijn we bij Toerisme Vlaanderen natuurlijk ook van overtuigd en daarom kan het programma dan ook rekenen op onze financiële, inhoudelijk en logistieke steun.

Peter De Wilde, CEO Toerisme Vlaanderen:

“Het tv-programma Vlaanderen Vakantieland vormt zonder enige twijfel een perfecte etalage voor toeristisch Vlaanderen. Het richt de schijnwerper op al die mooie, soms nog verborgen plekken en toeristische troeven van Vlaanderen, maar ook op de mensen die op die plekken wonen en werken of op bezoekers uit binnen- of buitenland die er gewoon te gast zijn. … Vlaanderen Vakantieland zal er zonder enige twijfel toe bijdragen dat onze toeristische bestemming na een bijzonder moeilijke periode opnieuw gaat floreren, en laat dat nu net de doelstelling zijn van hoe wij het toerisme van de toekomst zien en wat wij ‘Reizen naar Morgen’ noemen.” 


Vlaanderen Vakantieland is vanaf 1 mei 2021 elke zaterdag te zien om 18.40 uur op Eén.