Video Experience Day award in categorie ‘Sensibilisering’ voor Stad Mechelen en Toerisme Vlaanderen

9 juni 2020
Mechelen

Jouw contactpersoon

Op 9 juni 2020 werden de winnaars van de 21e editie van de Video Experience Day bekend gemaakt, tot vorig jaar gekend als het Belgian Corporate Video Festival. Toerisme Vlaanderen, in samenwerking met de stad Mechelen, was een van de 36 genomineerden en sleepte met de video ‘Charlotte Claes – Citytripper’ een award in de wacht binnen de categorie ‘sensibilisering’.

De VideoExperienceDay is een samenwerking tussen de laatstejaarsstudenten van het departement Management & Communicatie van AP Hogeschool Antwerpen en Kanaal Z. Deze uitreiking is jaarlijks hét Belgische evenement bij uitstek om bedrijfsvideo’s in de kijker te zetten.

Tijdens de 21e editie die plaatsvond op 9 juni, nomineerde de organisatie 37 corporate video’s van heel uiteenlopende sectoren en bedrijven. De video ‘Charlotte Claes – Citytripper’ van Toerisme Vlaanderen en de stad Mechelen was er een van en viel in de prijzen binnen de categorie ‘sensibilisering’. In de video zien we hoe Charlotte, die op haar 19e in een rolstoel belandde, een fantastisch weekend in Mechelen beleeft met vriendinnen. De toegankelijkheid van de stad Mechelen en haar toeristische attracties zorgt ervoor dat ze zorgeloos kan citytrippen. Van een restaurantbezoek tot een gegidste rondleiding in een museum en doorheen de stad: Charlotte kan net zoals haar vriendinnen overal aan deelnemen.

Het idee dat achter de video schuilgaat is dat iedereen moet kunnen reizen. Het doel ervan is om toeristische ondernemers in Vlaanderen te motiveren om hun aanbod toegankelijk(er) te maken. In heel wat gezelschappen reist tegenwoordig wel iemand mee met een – permanente of tijdelijke – beperking of specifieke noden. Ook deze groep verdient het om op een zorgeloze manier te reizen en het toeristisch aanbod in Vlaanderen te ontdekken.

De voorbije jaren vond de prijsuitreiking van de Video Experience Day telkens plaats in Kinepolis. Omwille van de coronasituatie ruilde de organisatie de vertrouwde omgeving dit jaar in voor een heuse televisiespecial. Hierin kwam ook onze CEO Peter De Wilde aan het woord. Ook in 2019 werden we genomineerd en sleepten we een award in de wacht. Met onze video waarin we het Vlaamse streekproduct witloof in de kijker zetten, wonnen we toen binnen de categorie ‘animatie’.

Peter De Wilde met award