Vijf nieuwe locaties behalen Green Key label in 2021

21 januari 2021
Brussel

Jouw contactpersoon

Green Key, het internationaal duurzaamheidslabel voor logies, vergaderlocaties, attracties, en restaurants, verwelkomt in 2021 maar liefst vijf nieuwe locaties. Met dit label belonen Toerisme Vlaanderen en GoodPlanet Belgium uitbaters van toeristische ondernemingen in Vlaanderen voor de inspanningen die ze leveren voor het leefmilieu. Het label moet elk jaar opnieuw verdiend worden en telt momenteel 119 locaties in Vlaanderen. Green Key is een internationaal programma van de Foundation for Environmental Education (FEE) dat in Vlaanderen gecoördineerd wordt door GoodPlanet Belgium en de steun krijgt van Toerisme Vlaanderen.

Ondanks de coronacrisis blijven steeds meer locaties (logies, vergaderlocaties, attracties en restaurants) zich inspannen om een Green Key duurzaamheidslabel te behalen. De toekenning van dit label – uitgereikt door GoodPlanet Belgium en Toerisme Vlaanderen – wordt jaarlijks vernieuwd en zorgt ervoor dat binnen- en buitenlandse toeristen die duurzaam willen reizen, steeds gemakkelijker locaties vinden die aan hun verwachtingen voldoen. Met maar liefst vijf nieuwe locaties in 2021 telt Vlaanderen momenteel zo’n 119 ondernemingen die het label behaalden.

Locaties die het Green Key label willen ontvangen, moeten voldoen aan een zeer uitgebreid aantal criteria waarbij er meerdere domeinen van de organisatie – zoals voeding, afval en educatie van personeel en gasten – onder de loep worden genomen. Met deze vereisten is het label veruit de meest ambitieuze standaard op het vlak van duurzaamheid in de toeristische sector. De toekenning van het internationaal erkende label komt bijgevolg ook het duurzame imago en de reputatie van de toeristische bestemming Vlaanderen ten goede.

Het feit dat toeristische ondernemers, zelfs in moeilijke omstandigheden, aandacht blijven besteden aan een duurzame werking, is trouwens ook zeer goed nieuws. Toeristen hechten namelijk steeds meer belang aan duurzaam reizen. Maar liefst 70% van de reizigers wereldwijd geeft de voorkeur aan milieuvriendelijke accommodaties.

Proficiat aan de vijf nieuwe Green Key-laureaten:

  • Leonardo Hotel Antwerpen
  • BluePoint Antwerpen
  • B&B Woods & Wine
  • Vakantiewoning ’t Eenvoud
  • B&B De Vossenbarm
B&B Woods & Wine en BluePoint Antwerpen geven alvast een woordje uitleg: