Jouw contactpersoon
Het 6de UNWTO World Forum on Gastronomy Tourism in Brugge was een succes! 180 deelnemers uit meer dan 20 verschillende landen waren van de partij om de tal van interessante panelgesprekken en presentaties live bij te wonen in het Concertgebouw in Brugge. Presentaties werden gegeven door zeer uiteenlopende experten in het vak: van gerenommeerde chefs uit Slovenië en Sierra Leone tot managers van toeristische organisaties uit Oostenrijk en Nederland. Ook Vlaanderen kwam aan bod met keynote sessies van Peter De Wilde en Hendrik Dierendonck en masterclasses met Caroline Baerten (Soilmates), Stefaan Gheysen (Westtoer) en Filip Claeys (North Sea Chefs). En dat terwijl meer dan 1.600 andere gasten, verspreid over heel de wereld in meer dan 123 landen, online alles mee konden volgen. Het was de eerste keer ooit dat dit UNWTO World Forum on Gastronomy Tourism doorging onder hybride vorm, met een live en online kruisbestuiving.
De internationale delegaties kregen ook de kans om mee te gaan op culinaire reis in en rondom Brugge of via online video’s. Vele Vlaamse chefs en producenten openden hun deuren om hun culinaire vakmanschap te laten zien en proeven aan de hand van verschillende culinaire thema’s. Dit jaar stond het congres in het teken van ‘Gastronomy Tourism: Promoting Rural Tourism and Regional Development’. Hiermee spitste het forum zich toe op het groot potentieel van gastronomietoerisme om bij te dragen aan een sterkere positie van de lokale gemeenschap, behoud van culinaire tradities en de ontwikkeling van plattelandsgebieden.