Vlaamse Meesters project ook in 2019 een succes

3 september 2020
Brussel

Jouw contactpersoon

Het Vlaamse Meesters programma stond in 2019 volledig in het teken van Pieter Bruegel de Oude. Met het project willen we de internationale reputatie van onze Vlaamse Meesters naar een hoger niveau tillen en onze bezoekers warm maken voor het brede aanbod aan Vlaamse Meesters-belevingen. En dat bleek in 2019 opnieuw een groot succes. In totaal trokken de verschillende Bruegel-belevingen in 2019 meer dan 1 miljoen bezoekers aan, waarvan bijna de helft uit het buitenland. Het gros van hen gaf bovendien aan zeer tevreden te zijn over het aanbod. Daarnaast kunnen we terugblikken op een jaar vol succesvolle samenwerkingen.

In 2019, het tweede jaar van het Vlaamse Meesters project, zetten we de schilder Pieter Bruegel de Oude in de kijker aan de hand van een uitgebreid aanbod aan activiteiten en tal van ludieke acties. Het Bruegeljaar werd een groot succes en dat weerspiegelt zich in de mooie cijfers en resultaten. Maar liefst 1.200.000 mensen brachten in 2019 een bezoek aan de vele belevingen en tentoonstellingen die we organiseerden in het kader van het Vlaamse Meesters programma. Ook blikken we tevreden terug op de meesterlijke samenwerkingen die we aangingen met Brussels Airlines, Brussels Airport, de NMBS, de Lijn, VRT en Horeca Vlaanderen.

Omdat we bij Toerisme Vlaanderen heel wat aandacht schenken aan de kwaliteit van het toeristisch aanbod, peilden we ook bij dit project naar de tevredenheid van de bezoekers aan de verschillende Bruegel-belevingen. Bijna alle bezoekers verklaarden zeer tevreden te zijn over het aanbod en gaven aan dat ze het zouden aanraden aan anderen.

Ook op internationaal vlak genoten de Bruegelacties heel wat (on- en offline) aandacht. We deelden 175 Facebookposts in het kader van het Bruegeljaar en wisten daarmee zo’n 4 miljoen internationale kunstliefhebbers te bereiken. De Youtube-video’s die we over dit onderwerp deelden, behaalden in totaal 3,5 miljoen views. Verder verwelkomden we 480 internationale reisprofessionals en journalisten die van onze Bruegel-belevingen wilden proeven en erover berichten.

Het ‘Vlaamse Meesters’ project ging van start in 2018 en loopt nog door tot midden 2021. In 2019 eerden we dus Pieter Bruegel de Oude en in 2018 stond de Vlaamse Meester Peter Paul Rubens in de kijker. 2020-2021 staat volledig in het teken van Jan van Eyck.