Vlaanderen beter leren kennen via online adventskalender

16 december 2020
Duitsland

Jouw contactpersoon

Met de feestdagen in het vooruitzicht, vonden onze Duitse collega’s een wel heel leuke manier om Vlaanderen als reisbestemming te blijven promoten. Via een online adventskalender komen de websitebezoekers van 1 tot en met 24 december dagelijks meer te weten over Vlaanderens cultuur, gastronomie, kersttradities, steden en regio’s. Ook shopliefhebbers mogen zich aan leuke tips verwachten. Daarnaast vallen er iedere zondag mooie prijzen te winnen.

Adventskalenders zijn enorm populair in Duitsland. Iets wat onze Duitse collega’s niet is ontgaan. Zij stelden namelijk een online adventskalender op voor hun websitebezoekers. Deze bezoekers kunnen van 1 tot en met 24 december dagelijks een luikje van de digitale kalender openen met daarachter heel wat leuke informatie over de bestemming Vlaanderen. De ene dag leren de websitebezoekers iets bij over Vlaanderens cultuur of gastronomie, de andere dag over haar kersttradities, shopadresjes of toekomstige events voor 2021. Daarenboven is er aandacht voor iedere stad en regio.

Verder vallen er in totaal ook vijf mooie prijzen te winnen. Iedere zondag bevat het luik van de adventskalender namelijk een quizvraag. Door deze vraag te beantwoorden, maken de websitebezoekers kans op lekkere pralines, treintickets naar Brussel of het boek “De Bourgondiërs” van Bart van Loo. De hoofdprijs wordt verloot op 24 december en omvat een reis naar Oostende.

De adventskalender-campagne kent een groot succes en kreeg de nodige promotie in Duitsland via de maandelijkse nieuwsbrief, de website en de Facebook-pagina.