Vlaanderen mag FIBA wereldkampioenschap 3x3 basketbal verwelkomen in 2022

18 januari 2022
Antwerpen

Jouw contactpersoon

Het is beslist: Vlaanderen mag in juni 2022 het FIBA wereldkampioenschap 3x3 basketbal organiseren. Normaal gezien vond het Europees kampioenschap het afgelopen jaar plaats in Antwerpen, maar de coronacrisis stak daar helaas een stokje voor. Daarom besloten Vlaanderen, basketbal Vlaanderen, de stad Antwerpen en organisator Sportizon/Golazo zich onmiddellijk kandidaat te stellen voor het WK van 2022. En met succes, zo blijkt. FIBA, de internationale basketbalorganisatie, wees de FIBA 3x3 World Cup 2022 zopas aan Vlaanderen toe.

Vlaanderen zal in juni 2022 het FIBA wereldkampioenschap 3x3 basketbal organiseren. Dat besliste de internationale basketbalfederatie FIBA nadat Vlaanderen, basketbal Vlaanderen, de stad Antwerpen en Sportizon/Golazo de regio Vlaanderen kandidaat stelden. Normaal zou in 2020 het Europees kampioenschap 3X3 worden afgewerkt in Antwerpen, maar door de geldende coronamaatregelen ging dit niet door. Al snel werd beslist om een kandidatuur in te dienen voor de organisatie van het WK in 2022. Het was de eerste keer dat Vlaanderen zich kandidaat stelde om een WK te organiseren.

Het WK 2022 zal doorgaan in de week van 20 juni in Antwerpen. Op de Groenplaats zullen er tribunes geïnstalleerd worden die plaats bieden aan 2.000 toeschouwers, en op de Grote Markt wordt het opwarmingsterrein geïnstalleerd. Het evenement duurt maar liefst zes dagen en verwacht zo’n 100.000 bezoekers te mogen ontvangen. De absolute wereldtop in deze spectaculaire discipline van het basketbal zakt namelijk af naar Vlaanderen om te strijden om de titel van wereldkampioen.

Met EventFlanders hebben we er alles aan gedaan om dit topevenement naar Vlaanderen te halen, na de spijtige annulatie van het EK 3x3 dit jaar wegens Corona. Een dergelijk evenement brengt mensen samen en creëert hoop en werkgelegenheid voor de zwaar getroffen evenementensector.

EventFlanders ondersteunt met plezier evenementen die Vlaanderen profileren als sportieve regio. In het FIBA wereldkampioenschap 3x3 basketbal investeerde EventFlanders zo’n 800.000 euro. EventFlanders werkt in de schoot van Toerisme Vlaanderen, maar is een samenwerking van Toerisme Vlaanderen, het departement Buitenlandse Zaken, het departement Cultuur, Jeugd en Media en Sport Vlaanderen.