Vlaanderen vertegenwoordigd op culinaire duurzaamheidswedstrijd in Parijs

20 oktober 2021
Brussel

Jouw contactpersoon

Vorige week, 11 oktober 2021, vond in Parijs de culinaire duurzaamheidswedstrijd Concours Olivier Roellinger plaats. Ook Vlaanderen was vertegenwoordigd met Pim Meiresone, lid van het Vlaamse Junior National Culinary Team en souschef in restaurant de Lamme Goedzak. Het National Culinary Team vloeit voort uit de Flanders Food Faculty, een initiatief van Toerisme Vlaanderen in samenwerking met Horeca Vlaanderen, met als voornaamste opdracht de link tussen Vlaanderen en lekker eten internationaal te promoten. De jonge chef haalde geen podiumplaats maar zowel zijn gerechten als zijn presentatie wisten de jury te bekoren.

De Concours Olivier Roellinger is een jaarlijkse wedstrijd die jonge horecaprofessionals bewust wil maken van een duurzame instandhouding van visproducten. De opdracht van de deelnemende chefs bestaat eruit om te koken met verantwoorde vis; biologisch gekweekt of verantwoord gevangen. Ook de Vlaamse jonge chef Pim Meiresone ging vorige week de uitdaging aan. Hij viel niet in de prijzen, maar de jury was wel zeer enthousiast over zijn creaties.

Pim Meiresone maakt deel uit van het Vlaamse Junior National Culinary Team, een project van de Flanders Food Faculty dat jonge culinaire talenten begeleidt en klaarstoomt om ons land te vertegenwoordigen op internationale culinaire wedstrijden. Het uiteindelijke doel hiervan is om onze regio in de kijker te zetten als gastronomische topbestemming.