Vliegende start voor Van Eyck-jaar

23 januari 2020
Brussel

Jouw contactpersoon

Cultuur Gent, MSK Gent, Visit Gent, Brussels Airlines, Brussels Airport en Toerisme Vlaanderen trapten op 23 januari 2020 het Van Eyck-jaar officieel op gang. Het komende jaar bundelen we de krachten voor tal van projecten en promotionele activiteiten rond Van Eyck. Zo zijn er themavluchten vanuit verschillende Europese bestemmingen en acties voor trouwe Brussels Airlines-klanten. 2 gates werden voor de gelegenheid in een Van Eyck-thema gestoken. En vertrekkende passagiers van 30 Brussels Airlines-vluchten kregen bij de start een uniek Van Eyck-gadget overhandigd.

Na Rubens in 2018 en Bruegel in 2019 zetten we dit jaar voluit in op de gebroeders Van Eyck om de culturele meerwaardezoeker naar Vlaanderen te halen. Op 23 januari 2020 gaven we het officiële startschot voor het Van Eyck-jaar samen met Cultuur Gent, MSK Gent, Visit Gent, Brussels Airlines en Brussels Airport.

De primeur was voor passagiers van de Brussels Airlines-vlucht vanuit Brussels Airport naar Madrid. Zij werden op 23 januari extra in de watten gelegd met een ontbijt van de Gentse Jong Keukengeweld-chef Olly Ceulenaere. Daarna ontvingen ze een speciaal voor de gelegenheid ontworpen Van Eyck-kussentje uit handen van Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir en de Gentse schepen van cultuur Sami Souguir. Eens aan boord van het Vlaamse Meesters-vliegtuig kregen ze ook nog een speciale Van Eyck-creatie in chocolade van de Gentse chocolatier Nicolas Vanaise van Yuzu.

In totaal krijgen in januari 3 500 Brussels Airlines passagiers naar 25 Europese en Noord-Amerikaanse bestemmingen zo’n opvallend Van Eyck-kussentje aangeboden. Op het reiskussentje staan ‘de zingende engelen’ uit het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck afgebeeld. Onder de noemer ‘OMG, Van Eyck was here’ wordt ook naar het cultureel-toeristisch themajaar verwezen dat in 2020 plaatsvindt in Gent. Aan het kussentje is ook een leuke fotowedstrijd gekoppeld. Bedoeling is dat de reizigers een creatieve foto met het kussentje nemen op hun bestemming. Daarmee maken ze kans op een korte vakantie in Gent in het kader van het Van Eyck-jaar.

Lees de beschikbare persartikels

Ontdek de foto's

Bekijk het filmpje van Brussels Airlines