Wandelnetwerk Landschapspark Bulskampveld breidt uit

3 december 2020
Brussel

Jouw contactpersoon

Het vernieuwde wandelnetwerk van Landschapspark Bulskampveld is een feit. Voortaan genieten wandelaars van 75 kilometer extra wandelpaden die zowel Oostkamp als Sint-Maria Aalter aan het netwerk koppelen. Ideaal in tijden waar wandelen aan populariteit wint. Daarnaast opende in het Nieuwenhovebos in Oostkamp de vijfde en laatste avontuurlijke wandellus van Expeditie Bulskampveld. Toerisme Vlaanderen investeert zo’n 224.820 euro in Expeditie Bulskampveld, een initiatief van Westtoer.

Het wandelnetwerk Bulskampveld breidt met 75 kilometer uit van 150 naar 225 kilometer. Het knooppuntennetwerk verbindt de toeristische regio’s Brugse Ommeland (West-Vlaanderen) en Meetjesland (Oost-Vlaanderen) en strekt zich hiermee uit over de vijf gemeenten van het Landschapspark Bulskampveld: Beernem, Wingene, Ruiselede, Aalter en Oostkamp.

Voortaan maken ook de bossen van Nieuwenhove en Kampveld deel uit van het wandelnetwerk Bulskampveld. Via de natuurgebieden de Warandeputten en de Leiemeersen steek je nu makkelijk over naar het wandelnetwerk Velden en Meersen.

Met de steun van Toerisme Vlaanderen, plaatsten Westtoer en Toerisme Oost-Vlaanderen de nieuwe bewegwijzering voor de 164 extra knooppunten. Die bewegwijzering werd uitgevoerd in twee richtingen en is goed voor maar liefst 575 houten palen en 1.255 bewegwijzeringsbordjes.

Naast de uitbreiding van het wandelnetwerk, opende in het Nieuwenhovenbos in Oostkamp de vijfde en laatste lus van de avontuurlijke Expeditie Bulskampveld: een initiatief van Westtoer in samenwerking met Provincie West-Vlaanderen, Toerisme Oost-Vlaanderen, de gemeenten Beernem, Oostkamp, Ruiselede, Wingene en Aalter, de Vlaamse Landmaatschappij en het Agentschap Natuur en Bos. Toerisme Vlaanderen investeerde in het kader van de Impulsprojecten Fiets- en Wandelnetwerken zo’n 224.820 euro in Expeditie Bulskampveld.

De Expeditie bevat een reeks duurzame wandelroutes van zo’n twee à drie kilometer lang en is ideaal voor gezelschappen met kinderen van 4 tot 12 jaar. De mascotte van het Bulskampveld, een stier, laat je de natuur en het bos volop beleven. Zo maak je via allerlei opdrachten kennis met de Bronstijd, een verwijzing naar de archeologische vondsten in deze buurt. Elke expeditielus heeft een eigen thema.

Peter De Wilde, CEO Toerisme Vlaanderen: “Expeditie Bulskampveld sluit goed aan op wat wij bij Toerisme Vlaanderen verstaan onder ‘Reizen naar Morgen’, waarbij toerisme niet langer een doel op zich is maar wel een middel om onze bestemming Vlaanderen verder te laten floreren. De wandelroutes- en lussen van Expeditie Bulskampveld zorgen absoluut voor een meerwaarde, niet alleen voor de omwonenden en de ondernemers uit de buurt maar zeker ook voor de bezoekers die hier een frisse neus komen halen. En ook de bezochte plekken zelf worden er alleen maar waardevoller door.” 

Het wandelnetwerk en de Expeditie kregen onder andere een speelzone “Groene Vinger” met een prachtige bronstijdwoning, een speelzone in de Waterstraat en 2,5 hectare speelbos in het Kampveld. Dit alles werd mogelijk gemaakt door de steun van de Vlaamse Landsmaatschappij en het Agentschap Natuur en Bos.