WK Turnen 2023 komt naar Antwerpen

3 mei 2019
Sint-Peterburg

Jouw contactpersoon

Het is officieel, het Wereldkampioenschap Artistieke Gymnastiek (toestelturnen) komt in 2023 naar Vlaanderen. Dat werd op vrijdag 3 mei 2019 beslist door de Internationale Gymnastiekfederatie in Sint-Petersburg. Dit WK is het vijfde topevenement dat door EventFlanders naar Vlaanderen wordt gehaald.

Gymfed, de Vlaamse overheid en de Stad Antwerpen slaan de handen in elkaar voor een onvergetelijk topsportevenement in 2023: het WK Turnen. Van 29 september tot en met 8 oktober 2023 wordt het Antwerps Sportpaleis de plaats bij uitstek voor alle gymnastiekfans. Ongeveer 500 atleten uit meer dan 80 landen zullen er tegen elkaar strijden om de wereldtitels binnen de discipline toestelturnen. Dit pre-Olympisch WK is de belangrijkste en grootste gymnastiekcompetitie in 2023. Naast de wereldtitels mikken de beste gymnasten bij de dames en heren in Antwerpen er ook op de laatste teamtickets voor de Olympische Spelen die het jaar daarop in Parijs (Frankrijk) plaatsvinden.

De organisatie van het WK Artistieke Gymnastiek 2023 wordt ondersteund met een toelage van 800.000 euro van de Vlaamse overheid en 400.000 euro van Stad Antwerpen. Dit is het vijfde topevenement dat EventFlanders naar Vlaanderen haalt. Na de World Choir Games (2020), de Flanders Food Week (2020), het WK veldrijden (2021), en het WK wielrennen op de weg (2021), zullen we in 2023 dus ook het Wereldkampioenschap Artistieke Gymnastiek verwelkomen. EventFlanders werkt in de schoot van Toerisme Vlaanderen en wordt ondersteund door het Departement Buitenlandse Zaken, het Departement Cultuur, Jeugd en Media en Sport Vlaanderen.

We mikken op een innovatieve en kwalitatieve organisatie met internationale uitstraling. Een totaalpakket met een unieke ervaring voor elke gymnast én toeschouwer. Zo zetten we Vlaanderen nog meer in de vitrine voor een internationaal publiek.