Workshop leert locaties een geslaagde site visit organiseren

19 februari 2020
Gent

Jouw contactpersoon

Op 18 februari 2020 organiseerde Toerisme Vlaanderen samen met Gent Congres, MeetinGent en Oost-Vlaanderen de workshop ‘Geslaagde site visits’. In die workshop leerden verantwoordelijken van meeting, congres- en evenementlocaties hoe ze het maximum uit het plaatsbezoek van een evenementenplanner kunnen halen.

Hoe zorg je ervoor dat een evenementenplanner voor jouw locatie kiest? Op aanvraag van Gent Congres, MeetinGent en Oost-Vlaanderen bogen op 18 februari 12 verantwoordelijken van meeting-, congres- en evenementlocaties zich over deze kwestie in een workshop rond site visits. Expert Dominique Jansen (Words & Things) dompelde hen onder in de voorbereiding, uitvoering en opvolging van een geslaagd plaatsbezoek. Na enkele toegepaste oefeningen en rollenspelen ging iedereen naar huis met een concreet actieplan voor zijn/haar locatie.

De workshop kan ook geboekt worden voor andere medewerkers en managers van meeting- en eventlocaties, congreshotels en Professional Congres Organisers (PCO’s). Via de website reserveer je de sessie op een eigen gekozen locatie, in overleg met de spreker. De theorie vatten we samen in een brochure. ‘Geslaagde site visits, een leidraad’ vertaalt de verwachtingen die planners van meetings en congressen hebben over site visits in kennis, tips en inspiratie.

Met de brochure en workshop over site visits zetten we in op het professionaliseren van de meeting- en congresindustrie. Site visits spelen een belangrijke rol in de keuze van een planner om een congres, meeting of evenement op de bezochte locatie te laten plaatsvinden. Het is dus cruciaal voor verantwoordelijken van meeting-, congres- en evenementlocaties om dit plaatsbezoek zo goed mogelijk voor te bereiden.