World Choir Games Vlaanderen uitgesteld naar juli 2021

29 maart 2020
Antwerpen & Gent

Jouw contactpersoon

De World Choir Games, de grootste zangwedstrijd voor koren ter wereld, zouden deze zomer op initiatief van Event Flanders in Vlaanderen plaatsvinden maar worden nu uitgesteld naar juli 2021. Dat beslisten de Vlaamse overheid en de internationale rechtenhouder Interkultur na overleg met het lokale organisatiecomité Koor&Stem en de gaststeden Antwerpen en Gent.

2 omvangrijke topevenementen die deze zomer in Vlaanderen zouden plaatsvinden, worden uitgesteld naar 2021. Naast de World Choir Games zal ook de prijsuitreiking van The World's 50 Best Restaurants op een latere datum in 2021 plaatsvinden (lees hier meer).

De World Choir Games stonden klaar om in juli 2020 meer dan 550 koren, goed voor meer dan 23 000 zangers uit 74 landen en regio’s, in Vlaanderen samen te brengen voor een uniek internationaal evenement. De beperkingen die overheden overal ter wereld opleggen om de verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen, bemoeilijken de voorbereidingen van dit evenement. Het onvoorspelbare verloop van de COVID19-pandemie, en de daarbij horende reisbeperkingen, verplichten veel koren bovendien om hun reisplannen te herzien. De gezondheid, het welzijn en de veiligheid van de deelnemende koren, de meereizende supporters en de vele fans en bezoekers in Vlaanderen is het allerbelangrijkste. In de gegeven omstandigheden is de organisatie van de World Choir Games in juli 2020 dan ook onmogelijk.

Het uitstel was een moeilijke, maar noodzakelijke beslissing. Alle partners scharen zich volmondig achter het uitstel om de World Choir Games in 2021 te laten plaatsvinden, meer specifiek van 2 tot en met 12 juli 2021. De Vlaamse Overheid, INTERKULTUR en Koor&Stem staan klaar om samen met de steden Antwerpen en Gent de 11de editie van de World Choir Games extra groots te maken. Het motto van de World Choir Games “Sing together, share happiness”, klinkt vandaag sterker dan ooit. De World Choir Games gaan voorlopig virtueel door met samen zingen:

De deelnemende koren, vrijwilligers en mensen die tickets hadden gekocht, krijgen zo snel mogelijk meer praktische informatie. 

De World Choir Games zijn een internationaal koorevenement van INTERKULTUR en worden in 2021 in Vlaanderen georganiseerd op initiatief van Event Flanders, een samenwerkingsverband van Toerisme Vlaanderen, het departement Cultuur, Jeugd en Media en het Departement Buitenlandse Zaken, in samenwerking met de stad Antwerpen, de stad Gent en Koor&Stem vzw.

Meer over de World Choir Games in onze eerdere berichtgeving of op de website www.koorenstem.be