World’s 50 Best Restaurants Awards in Antwerpen uitgesteld naar 2021

31 maart 2020
Antwerpen

Jouw contactpersoon

The World’s 50 Best Restaurants Awards, de internationale ‘Oscars van de gastronomie’, worden uitgesteld naar 2021. De prijsuitreiking had samen met enkele culinaire nevenevenementen begin juni 2020 in Antwerpen moeten plaatsvinden. Internationale rechtenhouder William Reed Ltd, de stad Antwerpen en EventFlanders scharen zich eenstemmig achter de beslissing.

Na de eerdere beslissing van World Choir Games stelt nu ook een ander omvangrijk evenement zijn komst naar Vlaanderen uit. The World’s 50 best Restaurants, de internationale ‘Oscars van de gastronomie’, zullen niet in juni 2020, maar op een nader te bepalen datum in 2021 in Antwerpen plaatsvinden.

De oorzaak van het uitstel ligt in de huidige coronaproblematiek. De wereldwijde maatregelen om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, bemoeilijken de voorbereiding van dit evenement. Bovendien wil de organisatie de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van de genomineerde chefs, de meereizende supporters en de bezoekers uit eigen land niet in het gedrang brengen.

Internationale rechtenhouder William Reed Ltd, de stad Antwerpen en EventFlanders scharen zich volmondig achter deze moeilijke, maar noodzakelijke beslissing. Samen engageren ze zich om er in 2021 een groots culinair evenement van te maken.

World’s 50 Best Restaurants Awards is een jaarlijkse prijsuitreiking waar de beste internationale chefs en restaurants worden bekroond. Ze worden in 2021 georganiseerd in Antwerpen door Event Flanders, een samenwerkingsverband van Toerisme Vlaanderen, het departement Cultuur, Jeugd en Media, Sport Vlaanderen en het Departement Buitenlandse Zaken, de stad Antwerpen en internationale rechtenhouder William Reed Ltd.

Meer over The World’s 50 Best Restaurants Awards in onze eerdere berichtgeving of op www.theworlds50best.com