The World’s 50 Best Restaurants Awards komen naar Antwerpen in 2020

19 juli 2019
Antwerpen

Jouw contactpersoon

De prijsuitreiking van The World’s 50 Best Restaurants Awards zal in 2020 plaatsvinden in Antwerpen. In samenwerking met EventFlanders en de stad Antwerpen vinden er een reeks evenementen plaats om de ‘food community’ van over de hele wereld naar onze bestemming te lokken. Dankzij de prijsuitreiking en deze evenementen wordt het (culinaire) imago van Vlaanderen internationaal versterkt.

Op 17 juli 2019 kondigde The World’s 50 Best Restaurants aan dat de prijsuitreiking in 2020 in Vlaanderen zal plaatsvinden, meer bepaald in Antwerpen. En dat betekent: hoogwaardige chefs, kritische eetliefhebbers en aankomende reizigers van over de hele wereld die naar Antwerpen afzakken. Het programma bevat een serie van nevenevenementen. Daarna volgt de langverwachte prijsuitreiking waar de beste internationale chefs en restaurants worden bekroond.

Dankzij de inspanningen van EventFlanders kozen de organisatoren Antwerpen als gaststad voor het grootse evenement. Een mooie prestatie waarmee we Vlaanderen internationaal in de kijker zetten. Ben Weyts, Vlaams minister van Toerisme:

"Het aantrekken van grootse evenementen zoals de prijsuitreiking van ‘The World’s 50 Best Restaurants’ versterkt en vergroot het internationale imago van Vlaanderen. De ‘Oscars van de gastronomie’ worden over de hele wereld gevolgd en zullen Vlaanderen brede internationale zichtbaarheid en aantrekkingskracht geven.”

EventFlanders werkt in de schoot van Toerisme Vlaanderen en wordt ondersteund door het Departement Buitenlandse Zaken, het Departement Cultuur, Jeugd en Media en Sport Vlaanderen.

Dat het een feestelijke week zal worden, staat buiten kijf. In de week van de prijsuitreiking, vindt in Brugge ook het UNWTO World Forum on Food Gastronomy plaats. Dat alles om onze culinaire reputatie internationaal te verankeren. En daar plukken we nu al de vruchten van. In mei 2019 behaalde Peter Goossens met het Hof van Cleve de 43e plaats in de lijst van 50 beste restaurants wereldwijd. En in de rangschikking zien we nog twee restaurants uit Vlaanderen: The Jane van Nick Bril staat op nummer 99 en Kobe Desremault’s Chambre Séparée op nummer 111.