World’s 50 Best Restaurants Awards komen op 8 juni 2021 naar Vlaanderen

16 oktober 2020
Brussel

Jouw contactpersoon

The World’s 50 Best Restaurants Awards, de internationale ‘Oscars van de gastronomie’, worden op 8 juni 2021 uitgereikt in Antwerpen. Normaal gezien had de 19e editie van de prijsuitreiking waarbij de beste internationale chefs en restaurants worden bekroond al in juni 2020 plaatsgevonden in de Scheldestad. Maar toen kwam de coronacrisis. Gelukkig betekent uitstel in dit geval geen afstel. De organisatie van de uitreiking verloopt in samenwerking met EventFlanders, een samenwerkingsverband van Toerisme Vlaanderen ondersteund door het departement Cultuur, Jeugd en Media, Sport Vlaanderen en het Departement Buitenlandse Zaken. De uitreiking biedt een unieke kans om Vlaanderen wereldwijd in de schijnwerpers te plaatsen als een culinaire topbestemming.

Eind maart al werd beslist om de 19e editie van The World’s 50 Best Restaurants Awards, die in juni 2020 in Antwerpen zou doorgaan, een jaartje uit te stellen. Internationale rechtenhouder William Reed Ltd, de stad Antwerpen en EventFlanders schaarden zich toen volmondig achter deze moeilijke, maar noodzakelijke beslissing. Dat de uitreiking volgend jaar opnieuw in Antwerpen georganiseerd zou worden, stond al vast. Maar intussen werd ook de datum bevestigd: het prestigieuze evenement, gesponsord door S. Pellegrino & Acqua Panna, gaat door op 8 juni 2021. Meer informatie over het programma volgt in de loop van volgend jaar.

William Drew, ‘director of content’ van 50 Best, gelooft er sterk in dat 50 Best een belangrijke rol kan spelen bij het herstel van restaurants wereldwijd, het verbinden van eetliefhebbers van over de hele wereld en het gevoel van solidariteit. Dat we de kans krijgen om de terugkomeditie van dit prestigieuze evenement te ‘hosten’ in Antwerpen is dan ook een unieke kans. Antwerpen en bij uitbreiding Vlaanderen hebben heel wat te bieden op culinair gebied en de World’s 50 Best Restaurants Awards-uitreiking is de ideale gelegenheid om dit internationaal in de verf te zetten.

Antwerpen skyline