YouFlanders-applicatie breidt verder uit

31 juli 2020
Brussel

Jouw contactpersoon

Al meer dan 33.000 mensen maken gebruik van de YouFlanders-applicatie om ook tijdens de coronacrisis zorgeloos op stap te kunnen in Vlaanderen Vakantieland. De app is gratis beschikbaar sinds juni 2020 en werd speciaal ontwikkeld om een vlotte heropstart van het toerisme in eigen land te garanderen. De afgelopen weken zetten we fors in op het optimaliseren van de app, wat heeft geleid tot een aantal nieuwe functionaliteiten en uitbreidingen. Zo zijn sinds kort ook fiets- en wandelroutes beschikbaar en kunnen gebruikers aan de hand van heatmaps in één oogopslag de algemene drukte nagaan per zone in Vlaanderen.

Nu de coronamaatregelen opnieuw verstrengen, hebben bezoekers meer dan ooit nood aan een duidelijk overzicht van de geldende veiligheidsmaatregelen en een inschatting van de drukte in een toeristische uitbating of een plekje waar ze naartoe willen. Sinds de lancering van YouFlanders in juni maken al meer dan 33.000 mensen gebruik van de app om hun toeristische uitstappen in Vlaanderen te plannen. Toerisme Vlaanderen blijft investeren in de verdere uitbreiding en optimalisatie. De meest recente updates zijn de toevoeging van fiets- en wandelroutes op de kaart en de integratie van heatmaps. Aan de hand van die heatmaps kunnen bezoekers in één oogopslag de algemene drukte nagaan per zone in Vlaanderen. Hoe roder een bepaalde plaats op de kaart kleurt, hoe drukker het er op dat moment is. Hoe groener, hoe rustiger.

De app YouFlanders is volledig gratis en werd ontwikkeld om een vlotte heropstart van het toerisme in eigen land te garanderen. De app biedt een overkoepelend zicht op het Vlaams toeristisch aanbod en laat zowel uitbaters als bezoekers toe om via een druktebarometer informatie te geven over de drukte of rust in een uitbating. Ook kan je als uitbater heel eenvoudig aangeven welke COVID-19 maatregelen er op jouw locatie van toepassing zijn.

Nu er ook lokaal extra veiligheidsmaatregelen worden ingevoerd, verwachten we dat nog meer mensen een beroep zullen doen op YouFlanders om informatie in te winnen alvorens op stap te gaan in Vlaanderen. Meer dan ooit zullen mensen bewust kiezen voor een veilig aanbod. Dat wil zeggen een aanbod waarvan duidelijk is welke veiligheidsmaatregelen er gelden en hoe druk of rustig het er is. Je uitbating claimen in de app en de juiste informatie meegeven heeft dus enkel voordelen voor zowel je (toekomstige) bezoekers als jijzelf. Hoe meer informatie je deelt over de veiligheid van jouw aanbod, hoe meer bezoekers je zult aantrekken én hoe veiliger je ze kan verwelkomen.

Claim jouw uitbating gratis via de Apple Store of Google Play Store