Week van het toerisme

Tijdens de week van het toerisme brengen we toeristische ondernemers uit de gehele sector samen rond de tafel en bekijken we hoe we Vlaanderen kunnen laten groeien als florerende toeristische bestemming.
week van het toerisme header

Toerisme Vlaanderen heeft een nieuwe visie sinds 2021. Een visie waarmee we ervoor willen zorgen dat Vlaanderen kan bloeien als een innovatieve, inspirerende en kwalitatieve reisbestemming waarbij de plek, haar bewoners, ondernemers én bezoekers samen centraal staan. Een mooie doelstelling, maar eentje die we in de praktijk niet alleen kunnen realiseren. Daarom hebben we de hele toeristische ondernemerssector nodig. Tijdens de week van het toerisme zitten we samen rond de tafel om onze visie te realiseren.

Thema's

Tijdens de week van het toerisme werken we rond 6 thema's: Vlaanderen Natuurlijk, Vlaanderen Erfgoed, Culinair Vlaanderen, Vlaanderen Fietsland, Congressen en events en Iedereen Verdient Vakantie. Deze thema's staan niet los van elkaar en combineren we waar mogelijk.

iconen thema's

Edities

In 2021 organiseerden we de eerste editie van de 'week van het toerisme'. In de lente van 2022 komt er opnieuw een editie aan! Hou onze website en social mediakanalen in het oog voor meer informatie.